Μέτρα για τον κορωνοϊό: Σαββατοκύριακο αποφάσεων – Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη το μεσημέρι

    Ημερομηνία:

    Με διαδοχικές συσκέψεις και διεξοδική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αναμένεται να κυλήσει το Σαββατοκύριακο για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς επίκειται στις αρχές της εβδομάδας η ανακοίνωση του οδικού χάρτη προς τα Χριστούγεννα, όπως γνωστοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη συλλογική προσδοκία για τις γιορτές. «Οι πολίτες, μετά από 10 μήνες κόπωσης, ζητούν ν’ ανοίξουμε με ασφάλεια. Γι’ αυτό λαμβάνουμε υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών κι έτσι θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», ανέφερε σχετικά χθες ο κ. Πέτσας, ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει για την τρέχουσα κατάσταση πως «η μίξη των μέτρων είναι στο κατάλληλο επίπεδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για ν’ αποδώσουν».

    Παράλληλα με την εξέλιξη της πανδημίας, το κυβερνητικό επιτελείο συντάσσει εκ παραλλήλου και τον οδικό χάρτη προς τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο οποίος θα αποτελέσει το αντικείμενο σύσκεψης σήμερα στις 12 το μεσημέρι υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ατζέντα να περιλαμβάνει και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

    GLEARNET

    Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

    Παρότι, ωστόσο, το ενδεχόμενο άρσης του lockdown δεν υπάρχει αυτήν την ώρα ούτε ως υποψία στον ορίζοντα του Μεγάρου Μαξίμου εξαιτίας του υψηλού ιικού φορτίου κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι όποιες γιορτινές δόσεις χαλάρωσης αποφασιστούν, θα συνοδευτούν, ωστόσο, από ισχυρότατους περιορισμούς. Με έξι Περιφερειακές ενότητες (Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας) της χώρας να βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης, τα εμπόδια στην πορεία προς τα Χριστούγεννα αυξάνονται διαρκώς για το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η αποκλιμάκωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών εξελίσσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλλάζουν οι προτιμήσεις του πλούτου – Από προϊόντα σε ταξίδια πολυτελείας

    Ενα χάσμα αναδύεται στον κλάδο της πολυτέλειας. Από τη...

    Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο συνεργός της διπλής δολοφονίας

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο διπλό φονικό της Φοινικούντας...

    “Πράσινο φως” για το νέο ΚΤΕΛ: Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόµους – ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

    Το «πράσινο φως» άναψε η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής...

    Οι Κανίβαλοι των Άνδεων – Η σκοτεινή πλευρά ενός «θαύματος»

    13 Οκτωβρίου 1972 Ήταν Παρασκευή και 13 όταν η πτήση...