Νέες ασθενείς σεισμικές δονήσεις στη Ζαχάρω

    Ημερομηνία:

    Ασθενείς σεισμικές δονήσεις 2,8, 2,2, 2,1 1,7 και 1,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, με το επίκεντρο να εντοπίζεται περιμετρικά της Ζαχάρως.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, όλες οι δονήσεις είχαν μικρό εστιακό βάθος. Χαρακτηριστικά, ο σεισμός των 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 11,8 χλμ. Υπενθυμίζουμε ότι έντονη σεισμική δραστηριότητα είχαμε και χθες τα ξημερώματα, με το επίκεντρο των χθεσινών σεισμών να εντοπίζεται στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Δρ. Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στην εφ. «Πατρίς», με αφορμή τη χθεσινή σεισμική δραστηριότητα τόνισε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είχαμε μια τυπική δραστηριότητα, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Πρόκειται για έναν χώρο που δίνει τέτοιους σεισμούς. Βέβαια παρακολουθούμε την εξέλιξη, αλλά υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερευνα: Απαισιόδοξος, ανασφαλής και… δικτυωμένος ο Ελληνας του 2035

    «Ο κόσμος το 2035» είναι το θέμα της έρευνας...

    Τιτανικός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες πριν χτυπήσει το παγόβουνο

    Μια εξαιρετικά λεπτομερής ανάλυση μιας πλήρους μεγέθους ψηφιακής σάρωσης...

    Παγωτό: Πώς το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγείας μας

    Το παγωτό αποτελεί το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού, ωστόσο, πίσω από...