Εκλογές 2023: Πότε αναστέλλονται πλειστηριασμοί και δίκες – Οι ημερομηνίες

    Ημερομηνία:

    Ενόψει εκλογών 2023 στις 21 Μαΐου 2023, με εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας και η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών από την 17η Μαΐου 2023 έως και την 24η Μαΐου 2023.

    Αναλυτικότερα, αναστέλλονται το εν λόγω διάστημα οι εργασίες των δικαστηρίων ως εξής:

    Στα πολιτικά- ποινικά δικαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η αναστολή εργασιών εκκινεί την 17η Μαΐου 2023 και εκτείνεται έως και την 26η Μαΐου 2023.

    Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.

    Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

    Τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

    Ακόμη, η διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, ενώ η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για τις 19 και 22 Μαΐου 2023.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΒΙΒΙΑΝ ΣΑΜΟΥΡΗ: Ο αγώνας των αγροτών, αγώνας όλων μας!

    Της Βίβιαν Σαμούρη (*) Αμέριστη στήριξη στον δίκαιο και αποφασιστικό...

    Πάτρα: Στελέχη της Κεντροαριστεράς ψάχνουν “άκρες” με τον Τσίπρα

    Πολλά στελέχη κομμάτων της Κεντροαριστεράς (δεν εξαιρείται το ΠΑΣΟΚ)...

    Πάτρα: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εφαρμογή των αντιδρομήσεων στο κέντρο

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή...

    Γιορτές: Έτσι θα αντιμετωπίσετε το οικονομικό άγχος και θα αποφύγετε τον υπερκαταναλωτισμό

    Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσουν οι πολίτες το οικονομικό άγχος...