Κονγκό: Τουλάχιστον 72 σοροί βρέθηκαν σε χωριό που επλήγη από πλημμύρες

    Ημερομηνία:

    Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανασύρει τουλάχιστον 72 πτώματα σε χωριό στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που επλήγη χθες, Πέμπτη, από πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται εκεί.

    Οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Νότιο Κίβου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές και απώλειες ζωών στα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι, αναφέρει η κυβέρνηση της επαρχίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στην οποία δεν αναφέρει απολογισμό των νεκρών.

    Δημοσιογράφος του Reuters στην Μπουσούσου είδε τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς. Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των νεκρών.

    Ο τοπικός διοικητής Τόμας Μπακένγκα δήλωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και ότι περίπου 40 αγνοούνται.
    protothema.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οταν η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν 14 ετών! Με μακριά μαλλιά και από κομμωτήριο! Τότε που σκότωσε την αδελφή της

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%bc/

    Η Ιωάννα Τούνη εξηγεί γιατί χάθηκε από τα social media: «Συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο»

    Μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε...

    Πάρτι με λάμψη πολλών καρατίων

    Η Μαργαρίτα Χρυσάκη, founder και δημιουργός των κοσμημάτων Maggoosh, γιόρτασε τα εγκαίνια του πρώτου...

    NEA TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής – Σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ

    Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βάρδα, όταν...