Λέκκας για τον σεισμό 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο: Επιβεβαιώνεται ότι πρέπει να κλείσει το Ναυάγιο

    Ημερομηνία:

    Σεισμός μεγέθους 4,4 στην κλίμακα Ρίχτερ έγινε σήμερα (08.05.2023) στις 07:53 στον θαλάσσιο χώρο 68 χιλιόμετρα δυτικά/νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα Ζακύνθου.

    Ο σεισμός, ο οποίος ήταν πολύ επιφανειακός (εστιακό βάθος: 2 χιλιόμετρα) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Ζακύνθου, έγινε σε απόσταση 347 χιλιομέτρων δυτικά των Αθηνών, όπως ανακοίνωσε, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Μιλώντας στο newsit.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εκτίμησε ότι ο σημερινός σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία.

    «Ο σεισμός ήταν αισθητός στην Ζάκυνθο, δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

    Προσέθεσε, ωστόσο, πως επιβεβαιώνεται το ότι πρέπει να κλείσει το «Ναυάγιο», επειδή υπάρχει κίνδυνος καταπτώσεων και κατολισθήσεων από σεισμούς.

    «Δεν νομίζω να υπάρξουν μετασεισμοί, αλλά το παρακολουθούμε», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον σημερινό σεισμό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ελένη Φουρέιρα: Η ατάκα για την καταγωγή της σε συναυλία της – «Τα κάνω όλα εγώ, είμαι Αλβανός» (Βίντεο)

    Μια εκρηκτική βραδιά χάρισε η Ελένη Φουρέιρα στο κατάμεστο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας το...

    Η Κέιτ Μίντλετον χωρίς περιστροφές- H σκληρή αλήθεια για τον καρκίνο και οι αντιδράσεις του κόσμου

    Η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε ξανά, μετά από την αιφνίδια απόσυρσή της...

    Πώς διαλέγουμε καλό καρπούζι

    Το καρπούζι είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του ελληνικού καλοκαιριού...