Το επιδόρπιο, που ονομάστηκε «The Victoria», είναι φτιαγμένο με λευκές τρούφες και βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 καρατίων και είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά σε πολυτελές εστιατόριο στο Ντουμπάι.
Το Victoria είναι δημιούργημα του εστιατορίου με έδρα το Ντουμπάι, το οποίο είναι γνωστό για τις απολαυστικές προσφορές παγωτού του.
Πώς κατασκευάζεται
Το παγωτό παρασκευάζεται με βανίλια Μαδαγασκάρης, σαφράν από το Ιράν και σπάνιες λευκές τρούφες από την Άλμπα της Ιταλίας. Οι τρούφες, οι οποίες θεωρούνται ένα από τα πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο, αξίζουν έως και 3.000 δολάρια ανά κιλό.
Για να δημιουργηθεί το πανάκριβο αυτό επιδόρπιο, οι λευκές τρούφες εγχύονται στο παγωτό βανίλια και αναμειγνύονται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 καρατίων. Το παγωτό σερβίρεται στη συνέχεια σε ένα μπολ γνωστού οίκου μόδας, το οποίο οι πελάτες μπορούν να κρατήσουν ως αναμνηστικό.
Το Victoria έχει ήδη συγκεντρώσει προσοχή από λάτρεις του παγωτού, αλλά και καλοφαγάδες σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να εκφράζουν δυσπιστία για την απίστευτη τιμή του.
Ορισμένοι έχουν επίσης επικρίνει το εξωφρενικό επιδόρπιο ως σύμβολο υπερβολής και σπατάλης σε έναν κόσμο όπου πολλοί εξακολουθούν να αγωνίζονται για την πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως το φαγητό και το νερό.
Παρά τις επικρίσεις, οι δημιουργοί του The Victoria παραμένουν αδιαμαρτύρητοι για το πολυτελές επιδόρπιο, δηλώνοντας ότι αποτελεί αντανάκλαση της δέσμευσής τους να χρησιμοποιούν μόνο τα καλύτερα και σπανιότερα υλικά.
Σημειώνουν επίσης ότι ένα μέρος των εσόδων από το The Victoria θα διατεθεί για τη στήριξη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών στο Ντουμπάι.