Πάτρα: Συλλογή άγριων χόρτων από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου

    Ημερομηνία:

    Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν λαβές κοπής και σακούλες, και μάζεψαν κάθε είδους χόρτα εντός του περιφραγμένου χώρου του Πάρκου.

    Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση των εμπειρότερων μελών σχετικά με το θέμα της χορτοσυλλεκτικής τέχνης, έμαθαν να αναγνωρίζουν τις διάφορες ποικιλίες χόρτων και μπήκαν στην ενδιαφέρουσα διαδικασία συλλογής τους. Μια διαδικασία που φέρνει τον καθένα σε επαφή με τη φύση και προσφέρει μεγάλα οφέλη στην ψυχική του υγεία.

    Η χορτοσυλλεκτική του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων ανέδειξε το γεγονός ότι ένας φυσικός χώρος δεν έχει μόνο μία χρήση αλλά περισσότερες. Έτσι, μια έκταση πρασίνου που είναι ταυτισμένη με σχολικές επισκέψεις, αθλητισμό, κατασκηνώσεις κ.ά, όπως το πάρκο, μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, καινούργιες εμπειρίες και κατ’ επέκταση διάφορες ευκαιρίες αλληλεπίδρασης.

    ICECAP

    Η ποσότητα που συλλέχθηκε διατέθηκε στη Δομή Συσσιτίων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου μας (ΚΟΔΗΠ), η οποία μοίρασε παραπάνω από 30 μερίδες ως συνοδευτικό γεύματος στο Υπνωτήριο Αστέγων.

    Να σημειωθεί, ότι στη δράση,  αξιοποιήθηκαν σακούλες ανακύκλωσης ως υλικό εξυπηρετικό, επαναχρησιμοποιούμενο αλλά και οικολογικό, και ταυτόχρονα ως μέσο δημόσιας προβολής των μηνυμάτων της ανακύκλωσης.

     

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο νεαρούς που δραπέτευσαν από τα κρατητήρια Αγρινίου

    Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας οδηγήθηκαν οι δυο αστυνομικοί (φύλακας...

    Μπέλα Ράμσεϊ: Μετάνιωσε που συστήθηκε δημόσια ως «non-binary» – «Εύχομαι να μην το είχα κάνει»

    Η Μπέλα Ράμσεϊ μίλησε ανοιχτά για τις σκέψεις και τα συναισθήματά...

    Βρετανός λιντσαρίστηκε από όχλο στον Ισημερινό – Τον έβγαλαν από το αστυνομικό τμήμα και τον έκαψαν ζωντανό

    Ένας άνδρας λιντσαρίστηκε στον Ισημερινό από εξαγριωμένο πλήθος που ζητούσε «δικαιοσύνη»...

    Ποιες γυναίκες έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

    Τo 43% των γυναικών υποφέρει από σεξουαλικές δυσλειτουργίες (χαμηλή λίμπιντο, σπάνιοι...