ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Συνάντηση με το σωματείο ταξί

    Ημερομηνία:

    Οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν με το Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος» και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του κλάδου.

    Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης αλλά και της πρόσφατης υγειονομικής, που ο κλάδος υπολειτουργούσε,  οι ιδιοκτήτες ταξί καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και την ενεργειακή κρίση που εκτόξευσε τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους με αμιγώς ηλεκτρικά το 2024.

    ICECAP

    Η εμμονή της Κυβέρνησης της ΝΔ στη μη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τα αναποτελεσματικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και η έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για τον κλάδο και τον επαγγελματία αυτοκινητιστή τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαία στήριξη των ταξί αλλά και για την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής του νόμου 4530/2018. Ταυτόχρονα το Σωματείο επισήμανε ότι η διαγραφή των τόκων από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και η δυνατότητα 120 δόσεων, αποτέλεσε ανάσα για τους επαγγελματίες κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Οι υποψήφιοι βουλευτές στέκονται στο πλευρό των Ιδιοκτητών ταξί και στηρίζουν το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων μιας κατηγορίας επαγγελματιών, που μετά από 12 έως 15 ώρες στο τιμόνι και ιδίως μετά  την καθημερινή ψυχικά ισοπεδωτική αναμονή τους για λίγες διαδρομές, οι περισσότεροι από αυτούς επιστρέφουν σπίτι τους µε πενιχρές εισπράξεις. Κυρίως όμως στηρίζουν την ανάγκη θεσμικής θωράκισης του επαγγέλματος, απέναντι σε όσους εξωκλαδικούς παράγοντες επιβουλεύονται και υποκλέπτουν το μεταφορικό έργο και επιδιώκουν τον προσεταιρισμό της ειδικής μεταφοράς.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ξενοδοχεία κλείνουν απευθείας κρατήσεις με τους πελάτες τους

    Η σταδιακή απελευθέρωση των ξενοδοχείων από την υποχρέωση να...

    Γιατί είναι ντεμοντέ το Facebook; Ο Mark Zuckerberg έχει μια απάντηση

    Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που το...

    Στην αναμονή για τέσσερα χρόνια για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ»

    Αυτοχρηματοδοτούμενα έχουν καταλήξει να είναι τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης...

    Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ υποβολής – Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση φόρου

    Με εντατικούς ρυθμούς υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις οι πολίτες,...