Παρατείνεται η παραμονή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστι»

    Ημερομηνία:

    Παρατείνεται η παραμονή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί, στη Μητρόπολη Αθηνών.

    Η απόφαση ελήφθη ύστερα από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προς την ιερή κοινότητα του Αγίου Όρους, λόγω της αθρόας συμμετοχής των προσκυνητών.

    Η Παναγία «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών και τώρα είναι η όγδοη.

    Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορωνοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η γενοκτονία των Αβορίγινων της Τασμανίας από τους Βρετανούς τον 19ο αιώνα

    Η Τασμανία είναι νησί νότια της Αυστραλίας, από την οποία απέχει...

    ΟΔΔΥ: Λιγότερα κατά πολύ τα αυτοκίνητα που έγιναν στάχτη – Η αυτοψία του Τελωνείου Πατρών

    Πολύ διαφορετική, από την αρχική εικόνα που υπήρξε και...

    Το πρωί της Δευτέρας 25 Αυγούστου δεν θα έχει νερό η μισή Πάτρα

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών και διακοπής...