Το δρόμο για τις φυλακές πήραν, οι πέντε από τους συνολικά 9 συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε την περασμένη Τρίτη, από τους αστυνομικούς της Δημόσιας Ασφάλειας Πατρών και διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε περιοχές της Αιτωλοκαρνανίας.

Χθες, όλοι τους οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών προκειμένου ν΄απολογηθούν για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι «5». Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Αλβανικής καταγωγής υπαρχηγός της οργάνωσης, που εκτελούσε και χρέη αρχηγού μετά τη σύλληψη για ληστείες του 37χρονου Πατρινού «εγκέφαλου» έγκλειστου στις φυλακές του «Αγίου Στεφάνου» και ο ένας εκ των δυο Πατρινών που φέρεται πως είχε ηγετικό ρόλο στη συμμορία.
Οι υπόλοιποι τέσσερις, ανάμεσα τους και ο 62χρονος Αιτωλοακαρνανάς εν αποστρατεία Αστυνομικός (πληροφοριοδότης), αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται, ότι οι δράστες από την αρχή του έτους είχαν διαπράξει 7 ληστείες και 26 διαρρήξεις με τη λεία τους (χρήματα, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας) να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Μάλιστα »λήστευαν και έκλεβαν για να τζογάρουν(!), σπαταλώντας σημαντικά χρηματικά ποσά ποντάροντας σε παιχνίδια στοιχήματος, φρουτάκια κλπ.