Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ιωάννης Σαρμάς για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

    Ημερομηνία:

    Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε στη 1 μετά το μεσημέρι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να συναποφασίσουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά την τυπική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

    Φλίγκος

    Στον διάλογο που είχαν η κυρία Σακελλαροπούλου καλοσώρισε τον κ. Σαρμά στο γραφείο του λέγοντας του ότι «σας κάλεσα γιατί όπως γνωρίζετε το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε και τυπικά μη δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει άρθρου 37 και έτσι φτάσαμε στην τελευταία λύση του Συντάγματος για υπηρεσιακή κυβέρνηση.

    «Κυρία Πρόεδρε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμη, είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να πάνε όλα καλά» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς.

    sarmas-5
    sarmas-4
    sarmas-3
    sarmas-2
    ICECAP

    Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρμάς επελέγη υπηρεσιακός πρωθυπουργός καθώς είναι ο αρχαιότερος ανώτατος δικαστικός, πρόσωπο που προβλέπεται να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός όποτε αυτό χρειάζεται.

    Τα πρόσωπα που ακούγονται για υπουργοί

    Κατά πληροφορίες, στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και με δεδομένο ότι η Τουρκία θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στη γείτονα την Κυριακή. αναμένεται να τοποθετηθούν πρόσωπα με μακρά θητεία στο διπλωματικό σώμα. Μεγάλες πιθανότητες να οριστούν συγκεντρώνουν ο πρέσβης ε.τ., Βασίλης Κασκαρέλης για υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

    Από εκεί και πέρα, ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αναστασία Κοτανίδου φέρεται ως η επικρατέστερη να τοποθετηθεί στην κεφαλή του υπουργείου Υγείας, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκρίνεται η επιλογή του Χαράλαμπου Λαλούση, πρωην Αρχηγού του ΓΕΣ, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνάς δείχνει πως αποτελεί τη βασική επιλογή για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αλλάζουν ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό

    Στις σημειώσεις της Κυβέρνησης, στα θέματα που αφορούν την...

    ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρίες για το κλάδεμα δένδρων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως

    Αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι εργασίες κλαδέματος που έγιναν από τα...

    Ποια ώρα της ημέρας είμαστε πιο στεναχωρημένοι και ποια πιο χαρούμενοι

    Είναι γνωστό ότι η διάθεση αλλάζει ανάλογα με τις...

    ΠΑΤΡΑ – ΡΕΤΡΟ: Το επεισόδιο στο εργοστάσιο Σαλτέλ στις 7 Μαίου 1900

    Ένα περιστατικό συμπλοκής μεταξύ του αστυνομικού διευθυντή της Πάτρας...