Κοσσυφοπέδιο: Ανάπτυξη Τούρκων καταδρομέων κατόπιν νατοϊκού αιτήματος

    Ημερομηνία:

    Η διοίκηση του ΝΑΤΟ ζήτησε από την Τουρκία την αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο μιας μονάδας καταδρομέων για τον έλεγχο της έκρυθμης κατάστασης εκεί, με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας να αναφέρει ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν καταφθάσει οι Τούρκοι κομάντος.

    Φλίγκος

    Στη γραπτή δήλωση του υπουργείου στην Αγκυρα για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα στο πλαίσιο των αποστολών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ και των διμερών σχέσεών της. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, παρακολουθούνται στενά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια όπου υπάρχουν κοινές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες με την Τουρκία.

     

    ICECAP

    Η Αγκυρα προσθέτει ότι «υιοθετεί εποικοδομητική στάση και καλεί σε αυτοσυγκράτηση τα μέρη για την επίλυση των γεγονότων στο βόρειο τμήμα της χώρας, που βλάπτουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω του διαλόγου».

    Στη συνέχεια ανακοινώνει ότι «μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο, ένα τάγμα καταδρομών που υπάγεται στη Διοίκηση της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού μας (Lüleburgaz) -το οποίο είχε προηγουμένως τοποθετηθεί στη Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο- τοποθετήθηκε ως εφεδρική μονάδα, με βάση το αίτημα που υπέβαλε η Κοινή ΝΑΤΟ Διοίκηση Δυνάμεων στη Νάπολη».

    Κοσσυφοπέδιο: Ανάπτυξη Τούρκων καταδρομέων κατόπιν νατοϊκού αιτήματος-1
    Φωτ. Twitter

    Το τουρκικό υπουργείο επισημαίνει και πως «έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη μεταφορά της μονάδας που μας έχει ανατεθεί στο στρατόπεδο Sultan Murat στο Κοσσυφοπέδιο μέχρι τις 4-5 Ιουνίου 2023».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Κάνε το τρένο υπόγειο και δώσε μας όλο το παλιό λιμάνι

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε σήμερα (Παρασκευή 9 Μάη)...

    Τι σημαίνει η νέα υποχώρηση Τραμπ για δασμούς 80% στην Κίνα

    Πρόθυμος να μειώσει τους δασμούς κατά της Κίνας στο 80%, δήλωσε ο Ντόναλντ...

    Περιβαλλοντική Δράση από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων – ΦΩΤΟ

    Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...

    Νίκος Ρωμανός: Στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες για την έκρηξη στη γιάφκα των Αμπελοκήπων

    Την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Ρωμανού και των υπολοίπων...