ΠΑΤΡΑ: Δύσκολο το φετινό καλοκαίρι για τον προαστιακό

    Ημερομηνία:

    Την ανάγκη για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού για την συντήρηση της γραμμής του τρένου του Προαστιακού την έχουν τονίσει εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ.

    Ωστόσο, από την μέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη και βγήκε στο προσκήνιο το θέμα με τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της επικράτειας, στην Πάτρα τουλάχιστον έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ζέστες και έχουμε μπει πλέον στο καλοκαίρι οι βλάβες που θα δυσκολέψουν τα δρομολόγια του Προαστιακού, είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν.

    Με πρώτες και καλύτερες αυτές στο σύστημα ΑΣΙΔ, δηλαδή στο Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδων Διαβάσεων. Οι ηλεκτρολόγοι που εργάζονται για τη συντήρηση του συγκεκριμένου δικτύου, είναι ελάχιστοι, δύο στον αριθμό και αυτοί με μπλοκάκι.

    Με την αύξηση της θερμοκρασίας οι βλάβες στις διαβάσεις θα αυξηθούν και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ανταλλακτικά, κάποιες από αυτές θα μείνουν για αρκετό καιρό χαλασμένες.

    Επιπλέον η αυξημένη ζέστη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ράγες του τρένου, οπότε χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος. Το σίγουρο είναι το καλοκαίρι που έρχεται φαντάζει αρκετά δύσκολο για τον Προαστιακό.

    Κι όλα αυτό ενώ υπάρχει μια σαφή μείωση του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί το τρενάκι, τόσο στην βόρεια, όσο και στην νότια γραμμή του.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 30/6/2025

    19:00 Novasports 6HD Wimbledon 2025 1ος γύρος 19:30 Novasports Prime...

    Ζάκυνθος: Άγριο ξύλο Άγγλων τουριστών σε πάρτι – Σκηνές χάους με μπουνιές, κλωτσιές και κουβάδες

    Σκηνές απερίγραπτου χάους σημειώθηκαν σε παραλιακό νυχτερινό κέντρο της...

    Έγκλημα στην Αμφιλοχία: «Ο δολοφόνος ερχόταν κάθε μέρα στο σπίτι μας» – Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας της 51χρονης Άννας

    Μηνύματα με πάθος, αναπάντητες κλήσεις, λόγια με παράπονο και ανεξήγητες...

    Προφυλακίστηκε ο διευθυντής γυμνασίου στο Ηράκλειο που κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης μαθήτριας

    Στη φυλακή οδηγήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και...