Λιμάνι Πάτρας: Όλα δείχνουν αύξηση του 60% στην επιβατική κίνηση το φετινό καλοκαίρι

    Ημερομηνία:

    “Κύμα” τουριστών αναμένεται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι η κίνηση θα είναι η πιο αυξημένη των τελευταίων ετών, φτάνοντας ακόμα και το επίπεδο του 2019.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με την κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας η αύξηση σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι θα αγγίξει το 60%. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι κρατήσεις των ναυτιλιακών και των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

    Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του λιμανιού δεκάδες είναι οι τουρίστες που επιλέγουν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω της Πάτρας και των πλοίων της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αύγουστος όπου η κίνηση στο νέο λιμάνι αναμένεται να κορυφωθεί , είναι από τώρα κλεισμένες όλες οι θέσεις οχημάτων αλλά και επιβατών.

    Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από χώρες της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης που όμως δεν μένουν στην Πάτρα και φεύγουν κυρίως για τη Νότια Πελοπόννησο.

    Πάντως, το νέο λιμάνι από πλευράς επιβατικής κίνησης είναι σε φάση ανάκαμψης και σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το καλοκαίρι αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δέκα ετών.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, καθώς στις γραμμές της Αδριατικής η αύξηση της επιβατικής κίνησης συνδυάζεται με μείωση του αριθμού των επιβατηγών / οχηματαγωγών.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 3 συνήθειες που μας γερνούν ήδη από τα 35 μας

    Το κλασικό «μια ζωή την έχουμε» έχει συνοδεύσει αμέτρητες...

    Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας...

    Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει η Α΄ΕΛΜΕ...