Όσο περνάει ο καιρός, τόσο ευνοούνται οι Νεκτάριος Φαρμάκης και Κώστας Πελετίδης

    Ημερομηνία:

    Πολλή κουβέντα γίνεται εσχάτως περί την σύνδεση εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Κι όμως, τα πράγματα είναι πολύ απλά… Όσο το κεντρικό πολιτικό σύστημα είναι αποκλειστικά προσηλωμένο στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, σοβαρή και σε βάθος συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα πρέπει να περιμένουμε.

    Άρα, ο χρόνος που κυλάει αναντίρρητα πιστώνεται, για τα δικά μας δεδομένα, υπέρ των Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Κώστα Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων. Ειδικά για τον Νεκτάριο Φαρμάκη, το τοπίο είναι τόσο αόριστο και ομιχλώδες αναφορικά με τον πιθανό επόμενο κύριο αντίπαλο του που είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει καν κύριος αντίπαλος…

    Όλα τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι ως πιθανοί διεκδικητές της Περιφέρειας, σιγά σιγά αποσύρονται. Πρώτον, ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κουραστεί να διαψεύδει τα σενάρια περί εμπλοκής του με τις περιφερειακές εκλογές. Ύστερα, ο πρώην υφυπουργός, Αιτωλοακαρνάνας Θάνος Μωραΐτης, στις εκλογές του Μαΐου δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, γεγονός που πλέον ανέστειλε κάθε συζήτηση… Εσχάτως δε ακούστηκε και το όνομα του Μιχάλη Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ) ως πιθανού να «κατέβει» για την Περιφέρεια αλλά και αυτή η προοπτική, σχεδόν εν τη γένεση της, εξασθένισε…

    Πιθανότατα, λοιπόν, να φτάσουμε Αύγουστο και υποψήφιος με δυναμική εκλογής στην Περιφέρεια να μην υπάρχει. Για όσους δε θεωρούν, αφελώς, ότι «χρόνος υπάρχει» η «Πολιτεία» θυμίζει σήμερα ότι στο άρθρο 15 του νόμου 4804/2021 ρητά αναφέρεται ότι «η δήλωση των συνδυασμών υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων του άρθρου 33 του π.δ. 26/2012 (Α ́ 57), περί εκλογής βουλευτών, με αναλογική εφαρμογή των άρθρων 32 έως 34 αυτού, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ), από τους επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιους δημάρχους το αργότερο έως τις 23:59 την 31η Αυγούστου του έτους των εκλογών».

    Άρα, 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και μόνο τότε θα ξέρουμε ποιοι θα είναι αντίπαλοι για Φαρμάκη και Πελετίδη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Ποια καταβάλλονται τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

    Οι δικαιούχοι των επιδομάτων Παιδιού, Στέγασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

    Εμβόλια m-RNA: Η μεγάλη ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου

    Η επαναστατική αλλαγή στη θεραπευτική του καρκίνου ξεκίνησε το...

    Πώς εξελίσσεται το επενδυτικό πλάνο της Dimand

    Τετραπλάσιο τζίρο, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 16,6 εκατ. ευρώ...

    ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται έως τις 4 Οκτωβρίου

    Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της...
    Best Shop