Ποιες «φορο-προθεσμίες» λήγουν στο τέλος Ιουνίου

    Ημερομηνία:

    Μια σειρά από εκκρεμότητες με την εφορία θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου αρκετοί πολίτες. Στο τέλος του μήνα λήγουν προθεσμίες που αφορούν στην επιστρεπτέα προκαταβολήμισθωτήρια που έχουνε λήξει, εξαιρέσεις από το τέλος επιτηδεύματος, φορολογικές δηλώσεις επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, Τροποποιητικές δηλώσεις Έψιλον 9 και πολλές άλλες περιπτώσεις.

    ICECAP

    Αναλυτικά, έως τις 30 Ιουνίου:

    • Γίνεται η καταβολή των προς επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που βεβαιώθηκαν έως και 2.11.2022, από τις χορηγηθείσες ενισχύσεις με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.
    • Πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων λύσης μισθώσεων από τους εκμισθωτές, για περιπτώσεις που η συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι τις 31.12.2022.
    • Γίνεται η υποβολή ένστασης και δικαιολογητικών τεκμηρίωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, από επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και δεν έλαβαν από την Α.Α.Δ.Ε. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Μαΐου του τρέχοντος έτους που να τις ενημερώνει σχετικά.
    • Πραγματοποιείται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του ν.4307/2014.
    • Γίνεται η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία (σύσταση, απόκτηση, κ.λπ.) που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2022.
    • Πραγματοποιείται η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «myBusinessSupport» της Α.Α.Δ.Ε. των σχετικών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, για πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του έτους 2022 (και δεδομένων των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26.5.2022 -έναρξη ισχύος του ν. 4935/2022- και έως 31.12.2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος).
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτ. Ελλάδα: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκων – Συνελήφθη ύποπτος

    Μια εξαιρετικά ανησυχητική υπόθεση απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του...

    Τάκης Ζαχαράτος: Υποδύεται το ζεύγος Τραμπ και εύχεται «Καλό Πάσχα»

    Μια άκρως χιουμοριστική ανάρτηση έκανε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα...

    ΠΑΤΡΑ: Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την γιατρό Βιβή Λουκοπούλου

    Η ανακοίνωση της ΝΕ Αχαϊας "Η συντρόφισσα και υποψήφια Βουλευτής...

    Τα χρήματα πίσω από το ποδόσφαιρο: Αυτά είναι τα πιο ακριβά Μουντιάλ όλων των εποχών

    Δεδομένου ότι το παγκόσμιο κύπελλο της FIFA είναι ένα από τα πιο...