Ναυάγιο στην Πύλο: Στον Ανακριτή σήμερα οι 9 διακινητές – Στο επίκεντρο των ερευνών οι επικοινωνίες με το Λιμενικό

    Ημερομηνία:

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες Αιγύπτιοι οι οποίο φέρεται να είναι οι διακινητές του μοιραίου ναυαγίου 47 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πύλου.

    Στο μεταξύ, οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει τις καταγραφές των επικοινωνιών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα βίντεο από δύο κάμερες του σκάφους του Λιμενικού που πλησίασε το σιδερένιο αλιευτικό πριν από τη βυθιση του, υλικό από τα κινητά τηλέφωνα των λιμενικών που ήταν μέλη του πλωτού καθώς και το ημερολόγιο γέφυρας του σκάφους του ΛΣ. Στο ημερολόγιο καταγράφονται οι κινήσεις των Λιμενικών, οι εντολές που έλαβαν αλλά και οι διαπιστώσεις τους μετά την προσέγγιση στο αλιευτικό.

    Το υλικό αυτό θα ζητηθεί και από την διερευνητική επιτροπή της ΕΕ η οποία με τη σειρά της θα προσπαθήσει να ρίξει φως στα αίτια του ναυαγίου που έχει στοιχίσει τη ζωή 81 μεταναστών ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται μέσω καταθέσεων των διασωθέντων πάνω από 500.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό από το πλωτό περιπολικό 920 όπου έχει καταγραφεί η πρώτη προσέγγιση τους σκάφους του Λιμενικού στο αλιευτικό. Δεν υπάρχει όμως εικόνα από τη βύθιση του αλιευτικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυψέλη: «Δεν ήθελα να το κάνω» λέει η 16χρονη για το μαχαίρωμα στο σχολείο

    Σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφηκε το μεσημέρι της...

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Στηρίζουμε τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών για τη ζωή και την επιβίωσή τους

    Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ενέκρινε σήμερα κατά την...

    Πάτρα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο του Δήμου την Τρίτη

    16 Δεκέμβρη 2025: Ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού της...

    Έναρξη ενημερωτικών ενεργειών – focus group του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Σημαντικό ενδιαφέρον και συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων, επιστημόνων, επιχειρηματιών...