MSCHF: Μικροσκοπική τσάντα τύπου Louis Vuitton έπιασε πάνω από $63.000 σε δημοπρασία

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 63.000 δολάρια «έπιασε» μια μικροσκοπική τσάντα που δημιουργήθηκε με έμπνευση τη Louis Vuitton και πουλήθηκε σε ηλεκτρονική δημοπρασία την Τετάρτη (28.6.2023). Η τσάντα έχει διαστάσεις μόλις 657 x 222 x 700 μικρόμετρα, ή αλλιώς πλάτος μικρότερο από 0,76 χιλιοστά και γίνεται μετά βίας ορατή από το ανθρώπινο μάτι.

    Η τσάντα φέρει την ονομασία «Microscopic Handbag», αποτελεί δημιουργία της γνωστής καλλιτεχνικής κολεκτίβας MSCHF (αρκτικόλεξο για τη λέξη «mischief», που σημαίνει άτακτος ή σκανταλιάρης) από τη Ν. Υόρκη, και βασίστηκε σε ένα δημοφιλές σχέδιο της Louis Vuitton.

    Όπως αναφέρει το CNN, η κολεκτίβα έχει έδρα το Μπρούκλιν και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, έφτιαξε μια τσάντα που είναι μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού και μπορεί να περάσει μέσα από βελόνα.

    Η τσάντα κατασκευάστηκε με πολυμερισμό δύο φωτονίων, μια τεχνολογία κατασκευής που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση πλαστικών εξαρτημάτων σε μικροκλίμακα. Μάλιστα, στη δημοπρασία πωλήθηκε μαζί με ένα μικροσκόπιο που διαθέτει ψηφιακή οθόνη, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δει την τσάντα καθαρά.

    Μία από τις διαφημιστικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνει την τσάντα σε μεγέθυνση, όπου είναι ευδιάκριτο το μονόγραμμα «LV» της Louis Vuitton και τα χαρακτηριστικά σύμβολα της εταιρείας. Το σχέδιό της δείχνει ότι βασίστηκε στην «OnTheGo tote» του ιστορικού γαλλικού οίκου μόδας, η τιμή της οποίας κυμαίνεται στις 3.100 – 4.300 δολάρια.

     

    Η δημοπρασία έγινε από τον ηλεκτρονικό οίκο δημοπρασιών Joopiter, που ιδρύθηκε από τον δημοφιλή Αμερικανό μουσικό, Pharrell Williams, ο οποίος αυτό το διάστημα είναι ο creative director για την ανδρική σειρά της Louis Vuitton.

    O Κέβιν Βίσνερ, επικεφαλής creative officer της MSCHF, δήλωσε στους New York Times ότι για τη δημιουργία της τσάντας η κολεκτίβα δεν ζήτησε την άδεια του Williams ή της Louis Vuitton.

    Υπενθυμίζεται ότι η MSCHF κατά καιρούς έχει προκαλέσει σάλο με έργα τέχνης που συχνά διακωμωδούν τον καταναλωτικό καπιταλισμό, από τον οποίο ωστόσο επωφελείται, καθώς τα έργα της πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές.

    Πριν από δύο χρόνια η Nike τής είχε υποβάλει μήνυση για τα περιβόητα «Satan Shoes», μια σειρά από 666 ζευγάρια τροποποιημένων αθλητικών παπουτσιών Nike με σατανιστικά σύμβολα και σταγόνες πραγματικού ανθρώπινου αίματος. Η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ η διαμάχη διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πέμη Ζούνη χώρισε από τον σύζυγό της, Στάθη Σκέντζο

    Τον χωρισμό της από τον Στάθη Σκέντζο ανακοίνωσε η Πέμη Ζούνη, κάνοντας γνωστό...

    Συνάντηση Πελετίδη με τον Πρέσβη Κούβας

    Ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος...

    Ιωάννινα: Μεγάλη καθίζηση «κατάπιε» όχημα καθαριότητας του δήμου

    Μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε επί της οδού Βελισσαρίου...

    Έργο Interreg M.A.R.K.A.T.O.: Ελλάδα και Ιταλία μαζί για την αναζωογόνηση των παραδοσιακών τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς

    Προσκαλούμε επιχειρηματίες παραδοσιακών επαγγελμάτων, τεχνίτες, πολιτιστικούς φορείς, δημιουργικές επιχειρήσεις...