Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει:
Ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι η Πάτρα είναι ένα απέραντο «εργοτάξιο». Ποιος θα διαφωνήσει σε αυτό, με τη Δημοτική μας Αρχή;
Η παράταξή μας, Ώρα Πατρών συμφωνεί απόλυτα στο ότι η Πάτρα έχει γίνει απέραντο εργοτάξιο, αφού τα «έργα» είτε οδηγούνται σε επαναδημοπράτηση με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος που τελικά πληρώνει ο Πατρινός, είτε στην καλύτερη περίπτωση έχοντας λάβει τέσσερεις και πέντε παρατάσεις (δηλαδή έργα αρχικής πρόβλεψης υλοποίησης ενός-δύο χρόνών με παρατάσεις φτάνουν στα τέσσερα πέντε χρόνια).
Ο ΑΣΟ επαναδημοπράτηθηκε κοστίζοντας τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ παραπάνω λόγω των μειωμένων εκπτώσεων που έδωσε ο νέος μειοδότης εργολάβος, αλλά και ήδη έχουμε υποχρεωθεί σε πράξη αποζημίωσης της πρώτης αναδόχου, της εταιρείας ΑΝΟΔΟΣ ΑΤΕ λόγω διάλυσης σύμβασης εκτέλεσης του έργου. https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A97%CE%97%CE%92%CE%A9%CE%9E%CE%99-9%CE%A…
Αντίστοιχα χρηματική επιβάρυνση έχουμε υποστεί και με την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου Πάτρας, αφού ο πρώτος μειοδότης αποχώρησε μετά και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν.
Ο κατ΄ όνομα περιβόητος «ποδηλατόδρομος» έχει καταντήσει για τους Πατρινούς σύντομο ανέκδοτο, αφού η δημοτική αρχή τον έχει ξεκινήσει από το 2015 και οκτώ χρόνια μετά αδυνατεί να τον παραδώσει ολοκληρωμένο. Υπενθυμίζουμε ότι για τον ποδηλατόδρομο η παράταξή μας έχει επανέλθει πλέον των πέντε συνεδριάσεων στο δημοτικό συμβούλιο και είχε έγκαιρα από το 2019 προτείνει μετά και την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, ο ποδηλατόδρομος να κατασκευαστεί μέσα από τα τείχη.
Τα Βατερλό όμως της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται με το έργο «Επισκευή και ενίσχυση του Εργοστασίου Τέχνης» Με υπογραφή της σύμβασης το Φεβρουάριο του 2022 και τη διάλυση τον Ιούνιο του 2023, ουσιαστικά έχουμε ενάμισι χρόνο χαμένο, αφού πλέον ξεκινάμε τις διαδικασίες από την αρχή. https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%95%CE%A91%CE%A9%CE%9E%CE%99-%CE%A8%CE%9…
Προφανώς πλέον το συνολικό τίμημα θα είναι μεγαλύτερο εξαιτίας, αφενός της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, αφετέρου των αυξήσεων των υλικών που όλοι βιώνουμε.
Ούτε καν επέδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία η δημοτική αρχή, να ενημερώσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο, όταν έγινε σχετική ερώτηση από δημοτικούς συμβούλους, παρά άρχισε η αναμάσησh του θέματος μέσω μερίδας των μέσων.
Οι πολίτες της Πάτρας θα πληρώσουν με οικονομική επιβάρυνση για την επισκευή και ενίσχυση του Εργοστασίου Τέχνης, ενώ ταυτόχρονα θα στερηθεί η πόλη περεταίρω διάστημα έναν τόσο σημαντικού χώρο Πολιτισμού, που τόσο έχει ανάγκη.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε, ότι θα επαναληφθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την πυροπροστασία των σχολείων, λόγω προβλήματος που προέκυψε από υπαιτιότητα του Δήμου.
Καθημερινές πλέον είναι οι καταγγελίες για το έργο που γίνεται στην Άνω Πόλη, από επιστήμονες με γνώση και εξειδίκευση στα τεχνικά θέματα, αλλά και απλούς πολίτες που επισκέπτονται την περιοχή και βλέποντας τα “έργα” σχολιάζουν αρνητικά.
Η λίστα δείχνει να μην έχει τέλος και τα σπασμένα τελικά, τα πληρώνει ο Πατρινός.
Συμφωνούμε λοιπόν με τη δημοτική αρχή, ότι η Πάτρα, η πόλη μας, είναι ένα απέραντο εργοτάξιο.. Αταξίας, προχειρότητας, ανεπάρκειας και γονατογραφίας.