Kαλάθι του Νοικοκυριού: Μέχρι πότε ισχύει η παράταση στο μέτρο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

    Ημερομηνία:

    Η πορεία του πληθωρισμού στα τρόφιμα οδήγησε την κυβέρνηση στην παράταση μέχρι το τέλος του 2023 για το «Καλάθι του Νοικοκυριού»και του μέτρου του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας.

    Ακόμη, διαχρονικό «όπλο» αποτελούν οι εντατικοί έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται και η παράταση του market pass. Σε ό,τι αφορά στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοινώθηκαν για τον Ιούλιο, ενισχύσεις για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε στο 2,7% τον Ιούνιο, από 4,1% το Μαΐο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 6,1% τον Μάιο.

    Τι αναφέρει η ανακοίνωση για το καλάθι του νοικοκυριού

    Όσον αφορά τώρα στο καλάθι του νοικοκυριού «όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις, η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

    Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών», επισημαίνεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Αχαΐα – ΧΑΡΤΗΣ

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία...

    ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ: Βρέθηκαν 13 εστίες με ευλογιά σε 1500 ζώα

    H Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι...

    Ένας καλός άνθρωπος θα μέτραγε περισσότερο τα λόγια του!

    Του Χρήστου Βασιλόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του σπιράλ   Αύγουστος...

    Αγρίνιο: Με επεισοδιακό τρόπο συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν, χθες στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς...