ΕΛ.ΑΣ.: Απάτη με email που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποιάς ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με ένα νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Στην ανακοίνωσή της, η Ελ.ΑΣ. αναφέρει πως συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Παπακώστα.

     

    apati_mail1

    Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τέτοιου είδους αδικήματα επιφέρουν ποινή φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

    Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol και εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή σφραγίδα με επιγραφή «EUROPOL και υπογραφή «Υπολοχαγός Eleni Skyla» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

    «Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό» σημειώνει η Αστυνομία στην ενημέρωσή της.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατερίνα Καινούργιου: «Πήρα ένα πατίνι, δεν βολεύει στο κέντρο το αυτοκίνητο» – Η αποκάλυψη της παρουσιάστριας

    Ο Γιάννης Ασκάρογλου καλεσμένος στην σημερινή (5/2) εκπομπή της Κατερίνας...

    Εάν ένας άνδρας χρησιμοποιεί αυτές τις 10 φράσεις στη συνομιλία, προσπαθεί να κρύψει τις ανασφάλειές του

    Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες. Άλλοι για την εμφάνισή...

    Μακελειό στην Σουηδία: Ποιος είναι ο ερημίτης δολοφόνος με την κουκούλα που αιματοκύλησε το σχολείο

    Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για το ιστορικό, πλέον,...

    Γρ. Αλεξόπουλος για τη ρύθμιση οφειλών: «Οι Δήμοι πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη κι όχι απέναντι»

    Ομόφωνη απόφαση για την τροποποίηση του Νόμου που αφορά...
    Best Shop