Τουρισμός: Μέτριος ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για τα ξενοδοχεία της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Δεν έχουν εξελιχθεί και τόσο καλά τα πράγματα στον τουρισμό για την Πάτρα, συγκριτικά με τις αρχικές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και έλεγαν για μια μικρή άνοδο της κίνησης σε σύγκριση με πέρυσι.

    Τουλάχιστον για τα ξενοδοχεία της πόλης  και τις κρατήσεις που κάνουν, φτάνοντας πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος, «ελπίζουμε η σεζόν να φτάσει στην καλύτερη περίπτωση τα περσινά επίπεδα.

    Δεν βλέπω κάτι άλλο. Είναι μια χρονιά που στην πράξη εξελίσσεται σε ένα δύσκολο πεδίο, με την πληρότητα στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάτρας να μην ξεπερνάει το 50% και το 60% κατά μέσο όρο».

    Όπως τονίζει ο κ. Μεντζελόπουλος το γεγονός ότι βλέπει κανείς στους δρόμους της πόλης τουρίστες δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. «Πρόκειται για διερχόμενους τουρίστες που έρχονται για λίγο στην Πάτρα από άλλα μέρη και δεν μένουν στα ξενοδοχεία της πόλης».

    Ο βασικός όγκος των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάτρας, δηλαδή από την Ροδινή έως στα Καμίνια, ειδικότερα φέτος είναι Έλληνες επισκέπτες και οι  Κύπριοι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μεντζελόπουλο.

    «Είναι γνωστό ότι η Πάτρα δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός για τους ξένους τουρίστες. Για ακόμα μια φορά τόσο στην Πάτρα, όσο και γενικότερα στην Αχαΐα τα ξενοδοχεία της περιοχής θα στηριχθούν στους Έλληνες και στους Κύπριους επισκέπτες».

    Σε γενικές γραμμές αυτός ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για τα ξενοδοχεία της Πάτρας κινήθηκε σε ένα μέτριο επίπεδο και το ίδιο με βάση όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται να γίνει και τον Ιούλιο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το κορίτσι-θαύμα από την Πάτρα στα 14 χρόνια του στην Εθνική Γυναικών

    Ανακοινώθηκαν από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Χάρη Παυλίδη, οι αθλήτριες...

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Εκοψαν άδεια από επιστήμονα μητέρα… την ημέρα που θα την έπαιρνε!

      Τι συμβαίνει με τους ακτινοφυσικούς στο Νοσοκομείο Ρίου; Καιειδικά...

    Εισιτήριο δύο ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο

    Στην Ιταλία σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Ansa, από...

    Δημοσκόπηση: Το 40% των πολιτών προβλέπει μια χειρότερη χρονιά το 2026

    Απογοήτευση για την ακρίβεια και απαισιοδοξία ενόψει της νέας...