Θεσσαλονίκη: Η μπουγάτσα έγινε παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση

    Ημερομηνία:

    Ένας Θεσσαλονικιός μετέτρεψε κατά λάθος σε παγωτό τη λατρεμένη γλυκιά μπουγάτσα και έκτοτε έχει ενθουσιάσει ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Φυσικά το παγωτό μπουγάτσα δε γίνεται με το παραδοσιακό φύλλο, αλλά οι γεύση είναι ίδια και απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

    Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης και, όπως λέει, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ωστόσο κάνει ήδη θραύση σε Έλληνες και ξένους τουρίστες.

    «Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα – αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “έτυχε και …πέτυχε”» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Στέλιος Ρίμπας.

    Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα.

    Θεσσαλονίκη: Η μπουγάτσα έγινε παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση

    «Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.

    Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα – μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες – τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιο μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.

    Θεσσαλονίκη: Η μπουγάτσα έγινε παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση

    Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θέμης Μπάκας: «Ενώνω τη φωνή μου με τα συνδικάτα»

    Για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ...

    Πάτρα: Τα παιδιά καλωσόρισαν τα Χριστούγεννα στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα- ΦΩΤΟ

    Τα παιδιά γεμάτα ζωή και νεανικό ενθουσιασμό και σφρίγος,...

    “Ο Κακός Ηθοποιός” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

    Το φιλμ "Ο κακός ηθοποιός"  προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στη...
    Best Shop