Ζαχαράκη: Με προπληρωμένη κάρτα το επίδομα παιδιού – Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

    Ημερομηνία:

    Μέσω προπληρωμένης κάρτας, θα γίνεται η καταβολή του επιδόματος παιδιού, όπως τόνισε η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποίο υπογράμμισε ότι παράλληλα θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση της συγκεκριμένης κάρτας.

    Με τον ίδιο τρόπο θα γίνονται οι πληρωμές στους δικαιούχους και όλων των άλλων επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ), γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνει ένα τέλος στα «μετρητά», καθώς στις προπληρωμένες κάρτες δεν θα υπάρχει η δυνατότητυα ανάληψης από ΑΤΜ.

    Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του νέου υπουργείου, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό της πολιτικής επιδομάτων και στην αναβάθμιση του συστήματος χορήγησης προνοιακών παροχών «μέσω της αναβάθμισης του ελέγχου των επιδομάτων, με τη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής Πύλης για όλα τα επιδόματα ανά δικαιούχο, με αυτοματοποιημένο έλεγχο κριτηρίων και εναρμόνιση κριτηρίων».

    Έτσι, είπε η κα Ζαχαράκη, θα επιτύχουμε λιγότερη ταλαιπωρία για τους δικαιούχος και περισσότερη διαφάνεια και δικαιοσύνη για τη χορήγηση των παροχών, προς όφελος αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη.

    Ακολούθως, είπε ότι:

    • Προχωράμε σε ψηφιακό ανασχηματισμό του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος, ως ο βασικός μοχλός υλοποίησης των πολιτών που αναπτύσσονται, είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
    • Ενισχύουμε την προστασία των παιδιών με αναπηρία, μέσω της ενίσχυσης ανεξάρτητης διαβίωσης και συμμετοχή στη κοινωνική και εργασιακή ζωή.
    • Θεσπίζουμε τις προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας.
    • Αυξάνουμε κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τις αρχές του 2024, ενώ θα επεκτείνουμε και το θεσμό της υποστηριζόμενης απασχόλησης στα άτομα με αναπηρία.
    • Θα φέρουμε μια μεταρρύθμιση στις υπηρεσίες για την υποστήριξη της μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.
    • Θα εκπονήσουμε και θα υλοποιήσουμε εθνική στρατηγική για την μακροχρόνια φροντίδα, για την μεταρρύθμιση και την κατ’ οίκον φροντίδα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακρίβεια στο κρέας: Στο +55% το μοσχάρι, στο +43,3% αρνί και κατσίκι – Τι φταίει για τις ανατιμήσεις

    Μέσα σε τέσσερα χρόνια, το κρέας από βασικό διατροφικό προϊόν εξελίσσεται σε...

    11 Δεκεμβρίου: Γιατί παρέχεται υποχρεωτική άδεια στους γονείς

    Την καθιέρωση της 11ης Δεκεμβρίου, ημερομηνίας που συμπίπτει με την Παγκόσμια...

    iPhone 17: Ρεκόρ πωλήσεων για την Apple – 14% πάνω από το iPhone 16

    Η Apple Inc. βλέπει τη νέα σειρά iPhone 17 να ξεκινά με ιδιαίτερα δυναμικό ρυθμό,...

    Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα της Κίνας στο Ντουμπάι – Πόσο κοστίζουν

    Σε μια πόλη που δεν είναι άγνωστη στα εντυπωσιακά...