Η Σελίν Ντιόν πριν από λίγους μήνες προχώρησε στην ακύρωση διάφορων ζωντανών εμφανίσεων και αποκάλυψε ότι ο λόγος ήταν η διάγνωσή της με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου.
Από τότε η αγωνία για την υγεία της διάσημης τραγουδίστριας έχει προκαλέσει αγωνία στους εκατομμύρια θαυμαστές της, ενώ παράλληλα μοιράστηκε το γεγονός ότι προσπαθεί πολύ σκληρά για να επανέλθει.
Η αδερφή της Κλοντέτ Ντιόν εμφανίστηκε πρόσφατα στην τηλεοπτική εκπομπή «Bonsoir Bonsoir» του Καναδά, όπου ανέφερε ότι η Καναδή τραγουδίστρια είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το σοβαρό θέμα υγείας της.
«Όλοι κάνουμε τον σταυρό μας και εκτιμώ την ανησυχία του κόσμου» δήλωσε η Κλοντέτ στον παρουσιαστή Ζαιν-Φιλίπ Βοτιέρ.
«Δουλεύει σκληρά και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.
Επίσης, η Κλοντέτ θυμήθηκε μια συγκινητική στιγμή που είχε με την αδερφή της, με την ίδια να λέει στη Σελίν Ντιόν: «Αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν. Ο παράδεισος έκανε λάθος», με την τραγουδίστρια να της απαντάει: «Θα με κάνεις να κλάψω».
Τι είναι το «Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου»
Το «Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου» (Stiff Person Syndrome-SPS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου νοσήματος. Το SPS χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μυικούς σπασμούς. Οι καμπουριασμένες και δύσκαμπτες στάσεις είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής.
Τα άτομα με SPS μπορεί να μην είναι σε θέση να περπατήσουν ή να μετακινηθούν ή ακόμα και φοβούνται να βγουν από το σπίτι επειδή οι θόρυβοι του δρόμου, όπως ο ήχος μιας κόρνας, μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς και πτώσεις. Το SPS προσβάλλει διπλάσιο αριθμό γυναικών σε σχέση με τους άνδρες.
Συχνά συνδέεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η παθολογική αναιμία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει τι προκαλεί το SPS, αλλά η έρευνα δείχνει ότι είναι το αποτέλεσμα μιας αυτοάνοσης αντίδρασης στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.