ΠΑΤΡΑ-ΑΝΩ ΠΟΛΗ: Δεν κουνιέται… φύλλο στα σημεία όπου βρέθηκαν αρχαία!

    Ημερομηνία:

    Στις 23 Μαΐου η «Πολιτεία» είχε μεταφέρει την ανησυχία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη σε σχέση με τις καθυστερήσεις των ανασκαφών στα σημεία όπου βρέθηκαν Αρχαία, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της Άνω Πόλης. «Είναι αλήθεια ότι εκεί έχουμε πρόβλημα και πρέπει να προχωρήσουν οι ανασκαφές για να τελειώσει το έργο της ανάπλασης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Πελετίδης.

    Παρ’ όλα αυτά, σχεδόν δυο μήνες πέρασαν κι ακόμα οι οδοί που έκλεισαν λόγω των ευρημάτων, παραμένουν κλειστοί, χωρίς να… κουνιέται φύλλο! Ούτε εργαζόμενοι της Αρχαιολογικής, ούτε τίποτα! Μόνο οι κόκκινες κορδέλες, τα τεντόπανα με τα οποία καλύφθηκαν τα αρχαία και τα… χόρτα που έχουν ξεφυτρώσει!

    Η «Πολιτεία» παρουσιάζει και νέα φωτογραφία που η μόνη διαφορά της από παλιότερες είναι ότι τα… χόρτα αύξησαν το ύψος τους!

    Επαγγελματίες και κάτοικοι επανέρχονται με νέες διαμαρτυρίες τους ζητώντας το αυτονόητο: Να ξεκινήσουν τάχιστα οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής, ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα, για να συνεχιστεί και στα εν λόγω σημεία το έργο ανάπλασης.

    2 αρχαία ΕΝΘΕΤΗ 12 αρχαια ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1

    ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ…

    Θυμίζουμε ότι τα αρχαία άρχισαν να εντοπίζονται στο ξεκίνημα των εργασιών απ’ τις αρχές του 2023. Και από τότε υπάρχουν αποκλεισμένα σημεία όπου η ανασκαφή πρέπει να προηγηθεί της ανάπλασης. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι στην οδό Σωτηριάδου, μπροστά στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Αλλά αρχαία βρέθηκαν και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, στον ναό των Εισοδίων και πάνω απ’ το παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

    Το πρόβλημα για την Αρχαιολογική Υπηρεσία ήταν ότι… δεν είχε προσωπικό για τις ανασκαφές. Ο Δήμος Πατρέων «άκουσε» το αίτημα και ανταποκρίθηκε με κονδύλι των… 120.000 ευρώ για προσλήψεις. Αρχικά, είχε εγκρίνει ποσό 24.000 ευρώ και όταν εκ μέρους της Αρχαιολογίας επισημάνθηκε πως δεν επαρκεί, η χρηματοδότηση υπερ-διπλασιάστηκε χωρίς χρονοτριβές.

    Προφανώς διότι ο Δήμος αντελήφθη την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι ανασκαφές, για να ελευθερωθεί ο χώρος και να συνεχιστούν ανεμπόδιστα οι εργασίας ανάπλασης σε όλη την Άνω Πόλη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η παρέλαση για το “ΟΧΙ” στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

    Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο και...

    Συντάξεις: Πάνω από 13% η αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια

    «Η σωρευτική αύξηση των συντάξεων κατά την τελευταία τριετία θα υπερβεί...
    Best Shop