Eurostat: Το 98% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το internet καθημερινά – Μεγάλη η διαφορά με τους μεγαλύτερους

    Ημερομηνία:

    Το 98% των νέων (16-29 ετών) στην Ελλάδα χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ενώ το αντίστοιχο νούμερο συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 96%. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη σε σύγκριση με το 84% του ενήλικου πληθυσμού, όπως αναφέρει η έρευνα της Eurostat αναφερόμενη στο 2022.

    Φλίγκος

    Η καθημερινή χρήση του διαδικτύου μεταξύ των νέων ήταν πάνω από 94% σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στην Ιταλία και τη Βουλγαρία με 94%, και τα υψηλότερα με 100% στην Ιρλανδία και 99% σε επτά κράτη – μέλη της ΕΕ: Μάλτα, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβενία και Λετονία.

    Ενώ οι νέοι ανέφεραν πολύ υψηλά ποσοστά καθημερινής χρήσης του Διαδικτύου σε κάθε χώρα, υπήρχε μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των ενήλικων χρηστών. Κατά μέσο όρο, η διαφορά μεταξύ του ποσοστού των νέων και των ενηλίκων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο καθημερινά στην ΕΕ ήταν 12 ποσοστιαίες μονάδες (pp). Σε Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο αυτό το χάσμα δεν ξεπέρασε τις 7 μονάδες.

    Άλλες χώρες της ΕΕ ανέφεραν υψηλά μερίδια καθημερινής χρήσης του Διαδικτύου μεταξύ των νέων, αλλά ένα σημαντικά μεγαλύτερο χάσμα με τους ενήλικες: Κροατία και Ελλάδα (21 ποσοστιαίες μονάδες), Πορτογαλία και Βουλγαρία (και οι δύο 19 ποσοστιαίες μονάδες) και Πολωνία και Ρουμανία (και οι δύο 18 ποσοστιαίες μονάδες).

    people-who-used-internet-daily-basis-2022-1024x576
    ICECAP

    Οι κύριες χρήσεις του διαδικτύου

    Οι περισσότεροι νέοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αλλά ποιες ήταν μερικές από τις κύριες χρήσεις το 2022 που άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου; Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022, το 84% των νέων χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για να συμμετέχουν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των δραστηριοτήτων στο παρακάτω γράφημα, αυτή είναι η προτιμώμενη χρήση του διαδικτύου για νέους από το 2014, με τα δεδομένα να διαφέρουν ελαφρώς αλλά να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Μερικές από τις άλλες κύριες χρήσεις ήταν η ανάγνωση ειδήσεων στο διαδίκτυο (68%) και η διαδικτυακή τραπεζική (64%).

    internet-use-by-16-29-years-old-2014-2022-1024x576

    Ενώ η χρήση του διαδικτύου για τραπεζικές συναλλαγές αυξάνεται σταθερά από το 2014 (45% των νέων), η ανάγνωση ειδήσεων στο διαδίκτυο κορυφώθηκε το 2020 (73%) και έκτοτε έχει χάσει τη δυναμική καθώς το ποσοστό των νέων που διαβάζουν στο διαδίκτυο μειώθηκε (-5 π.μ.).

    Λόγω της πανδημίας COVID-19, οι περισσότερες δραστηριότητες παρουσίασαν αύξηση, κυρίως όταν πρόκειται για τη χρήση του διαδικτύου για διαδικτυακά μαθήματα, η οποία εκτινάχθηκε από 13% το 2019 σε 35% το 2021. Ωστόσο, το 2022, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 28 % (-7 π.μ.), αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από το 2019.

    Το 2022, μόνο το 23% των νέων χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για συμμετοχή στα κοινά ή για πολιτική, δραστηριότητα που έχει σημειώσει μικρή αύξηση από το 2015.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας είναι ο επόμενος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων που θα λάβει πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας από την ΡΑΑΕΥ

    Ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας είναι ο επόμενος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων...

    ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Ηχηρό μήνυμα δικαίωσης του αγώνα της δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας

    Ηχηρό μήνυμα δικαίωσης του αγώνα της δημοτικής Αρχής Δυτικής...

    Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» εορτάζει τους Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

    Σας προσκαλούμε στη Θεία Λειτουργία και στην Αρτοκλασία που...

    ΠΑΤΡΑ: Το αδιαχώρητο για το βιβλίο της Αγγελικής Ορδίτη

    Τελικά η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και το Αίθριο...