Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να σπάτε τα μακαρόνια πριν τα μαγειρέψετε!

    Ημερομηνία:

    Αδιαμφισβήτητα, μια από τις πιο συχνές συνήθειές μας όταν μαγειρεύουμε τα μακαρόνια είναι να τα σπάμε στην μέση πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.

    Και μπορεί αυτό να μοιάζει βολικό για να μην είναι τα μισά μέσα και τα μισά έξω από το νερό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός ο αυθεντικός τρόπος μαγειρέματος.

    Γι’ αυτό και οι Ιταλοί κατά κανόνα δεν το κάνουν.

    Ο λόγος αρχικά που τα μακαρόνια μπαίνουν ολόκληρα μέσα στην κατσαρόλα είναι για τυλίγονται τελείως γύρω από το πιρούνι και με αυτό τον τρόπο να μην πετάγεται η σάλτσα στο τέλος.

    Αν τα σπάσεις, δεν μπορείς μετά να τα τυλίξεις σωστά γύρω από το πιρούνι σου.

    Εκτός από τον πρακτικό λόγο που δεν πρέπει να σπας τα μακαρόνια όταν τα μαγειρεύεις, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο φέρνει και κακοτυχία.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν οι Ρουμάνοι

    Το Επίτιμο Προξενείο της Ρουμανίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας...

    Δολοφονία 52χρονης: Σήμερα στην ανακρίτρια γιος και ανιψιός – Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα

    Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Λάρισας από το αποτρόπαιο...

    ΠΑΤΡΑ: Εγκατέλειψαν παιδάκι 5 ετών και βρέφος 4 μηνών στο Νοσοκομείο Ρίου

    «Τσαλακώνεται» στην κυριολεξία ο τρυφερός κόσμος των παιδιών, αφού από...

    Τα ζώδια που ξοδεύουν μονομιάς τον μισθό τους

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν με...