Καύσωνας: Προβλέψεις για έως και… 48 βαθμούς στο τρίτο κύμα – Πότε αναμένονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες

    Ημερομηνία:

    Νέο κύμα καύσωνα διανύει η Ελλάδα, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και τις θερμοκρασίες-ρεκόρ να δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών, τη στιγμή που έκτακτες οδηγίες να έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας.

    Το θερμόμετρο, σήμερα Πέμπτη, ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Εκείνο, όμως, που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία είναι οι προβλέψεις για θερμοκρασίες έως και… 48 βαθμούς.

    Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Action24, Δημήτρη Παπαϊωάννου, η χειρότερη μέρα των τριών διαδοχικών κυμάτων καύσωνα θα είναι η επόμενη Πέμπτη, στο τρίτο κύμα καύσωνα δηλαδή, καθώς, όπως τόνισε, τοπικά πιθανόν να φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

    Όσο για τον κίνδυνο πυρκαγιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κορύφωση του δεύτερου κύματος καύσωνα, σε περιοχές όπως η Θήβα, η Λιβαδειά, η Στερεά Ελλάδα και το Άργος που ίσως δουν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου.

    Η ζέστη θα είναι έντονη και τη νύχτα, με το θερμόμετρο να δείχνει κοντά στους 30 βαθμούς.

    Τέλος, την Κυριακή θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι είναι ξηροί άνεμοι κι ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνοι και για πυρκαγιές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δίκη μάνατζερ μοντέλων: Νέα ημερομηνία στις 6 Μαρτίου για να καταθέσουν οι αστυνομικοί

    Σε νέα αναβολή για τις 6 Μαρτίου 2026 οδηγήθηκε...

    Χαριλάου Τρικούπη σε θέση μάχης – Στο φόντο η επιστροφή Τσίπρα

    Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μη σχεδιάζουν τον δρόμο προς την κάλπη...

    Αίγιο: Εκ νέου Διοικητής του Λιμεναρχείου ο Μιχάλης Κωστάκης

    Εκ νέου Διοικητής του Λιμεναρχείου Αιγίου, αναλαμβάνει ο Μιχάλης...