Πάτρα: SOS από την ΒΙΠΕ για να λειτουργήσει το εμπορικό λιμάνι!

    Ημερομηνία:

    Πιέσεις για να λειτουργήσει το εμπορικό λιμάνι της Πάτρας και να βρεθεί ένας τρόπος για να μπορέσει να καλυφθεί αυτό το κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια στην αχαϊκή πρωτεύουσα γίνονται από τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια που λειτουργούν στην ΒΙΠΕ.

    Το πρόσφατο λουκέτο που μπήκε στο εργοστάσιο Crown Hellas Can ενδέχεται να διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό στην ΒΙΠΕ. Η μη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού και το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής δεν υπάρχει στην Πάτρα φαντάζει ως μια απειλή τρόμου για το κλείσιμο και άλλων εργοστασίων που δραστηριοποιούνται.

    Πρόκειται για μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις που απασχολούν κατά μέσο όρο πάνω από 150 και 200 εργαζόμενους και θεωρούνται σημαντικοί «παίκτες» στην περιοχή για να δώσουν μια άλλη δυναμική και τα επόμενα χρόνια στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

    Φλίγκος

    Τα εργοστάσια αυτά όμως που λειτουργούν στην Πάτρα και στην ΒΙΠΕ χάνουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από την μη ύπαρξη εμπορικού λιμανιού αφού αναγκάζονται και μεταφέρουν το παραγόμενο προϊόν τους μέσω άλλων λιμανιών προκειμένου να φτάσει στον τελικό τους προορισμό.

    GLEARNET

    Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση στο πλευρό των επιχειρήσεων – εργοστασίων αυτών είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδος που σύμφωνα με πληροφορίες πιέζουν και αυτοί από την πλευρά τους τα αρμόδια υπουργεία για να βρεθεί μια λύση και να λειτουργήσουν έστω και με αλχημείες το εμπορικό λιμάνι.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό των πιέσεων που γίνονται για την λειτουργία έστω και κάποιας υποτυπώδους γραμμής σε εμπορική (μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση αερογέφυρας), το εμπορικό λιμάνι θα δώσει κίνητρα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ για να αυξήσουν την παραγωγή τους, κάτι που σημαίνει ότι θα αναζητήσουν νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τους εργαζόμενους τους.

    Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το θέμα της κατασκευής – δημιουργίας ενός έργου που σύμφωνα με το αρχικό πλάνο θα χρηματοδοτούνταν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, της τάξεως των 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ. Θέμα που δείχνει να έχει «παγώσει».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραλιακή Ρίου: Στην πλευρά του Αγίου Βασιλείου το τρυπάνι από βδομάδα

    Επίσκεψη στο εργοτάξιο και τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις στο...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/9/2025

    Τα ματς για την πρεμιέρα της League Phase του...

    Συνταγή για λαζάνια πίτσας 5 στρώσεων – Τα παιδιά θα τα λατρέψουν

    Αυτή η πίτσα λαζάνια με 5 στρώσεις, γεμάτη τυρί,...

    Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Δημήτρης Σταρόβας: «Παραποίησαν βίντεο και φωτογραφίες μου…»

    Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο Δημήτρης Σταρόβας, με τον μουσικό και...