Νίγηρας: Ο στρατός ανατρέπει τον πρόεδρο της χώρας

    Ημερομηνία:

    Δέκα αξιωματικοί του στρατού του Νίγηρα εμφανίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην κρατική τηλεόραση, ανακοίνωσαν πως ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ, έκλεισαν τα σύνορα της χώρας της δυτικής Αφρικής κι επέβαλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

    Διαβάζοντας τη γραπτή ανακοίνωση κάποιου «Εθνικού Συμβουλίου για τη Σωτηρία της Πατρίδας» (ΕΣΣΠ), ο συνταγματάρχης Αμαντού Αμπνταραμάν, πλαισιωμένος από άλλους εννέα στρατιωτικούς, ανέφερε: «Εμείς, οι δυνάμεις άμυνας και ασφαλείας, που ενωνόμαστε στο ΕΣΣΠ, αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στο καθεστώς» του προέδρου Μπαζούμ.

     

    Πρόσθεσε πως «τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά και κηρύσσεται απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας».

    Ο Μπαζούμ εξελέγη πρόεδρος το 2021 που ήταν η πρώτη δημοκρατική μετάβαση εξουσίας σε ένα κράτος που έχει γίνει μάρτυρας τεσσάρων στρατιωτικών πραξικοπημάτων μετά την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία το 1960.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όσοι έχουν αυτή την ομάδα αίματος γερνούν πιο αργά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%8c%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bd/

    Ο ήχος της ανοιχτής τηλεόρασης: Γιατί βοηθάει τον ύπνο μας;

    Αναζητάτε τη βοήθεια μιας συσκευής λευκού θορύβου, όπως ο...

    Οι 7 ασυνείδητες συμπεριφορές που αποκαλύπτουν τραύματα από την παιδική ηλικία

    Έχετε κατακλυστεί ποτέ από έντονα συναισθήματα, χωρίς ακριβή αιτία;...

    ΠΑΤΡΑ: Διακοπή νερού το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη  30 Ιουλίου,...