Ολλανδία: Κόπασε η πυρκαγιά στο πλοίο με τα χιλιάδες αυτοκίνητα

    Ημερομηνία:

    Η ένταση της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway στα ανοιχτά της Ολλανδίας μειώθηκε και διασώστες κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν σε αυτό.

    Παράλληλα, οι τοπικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εμποδίσουν μια περιβαλλοντική καταστροφή.

    Σύμφωνα με την ολλανδική πυροσβεστική υπηρεσία, η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε σε ομάδα διασωστών να ανέβουν για πρώτη φορά στο φλεγόμενο πλοίο και να το δέσουν καλύτερα με το ρυμουλκό που το κρατάει ακινητοποιημένο στη θέση του, στα ανοιχτά του νησιού Άμελαντ.

    «Αυτό θα μας επιτρέψει να το μετακινούμε ευκολότερα και να το έχουμε υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε η πυροσβεστική, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του σωστικού συνεργείου δεν παρέμειναν πάνω στο Fremantle Highway αφού ολοκλήρωσαν το δέσιμό του.

    ICECAP

    Οι ολλανδικές αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια. Καταφέραμε να ανακτήσουμε λίγο τον έλεγχο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να βγαίνει καπνός», είπε η Λέα Φέρστεγκ, μια εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

    Η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, μολονότι η επιχείρηση για την κατάσβεσή της διακόπηκε την Πέμπτη ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί το πλοίο από την μεγάλη ποσότητα του νερού που έμπαινε μέσα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που είχε νοικιάσει το πλοίο, το Fremantle Higway μετέφερε 3.783 καινούρια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 ήταν ηλεκτρικά. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν μερικές δεκάδες.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Μαρία Μενούνος γιόρτασε το Πάσχα… αλά ελληνικά – Δείτε το βίντεο

    Η Μαρία Μενούνος γιόρτασε το Πάσχα τηρώντας τα ελληνικά έθιμα και...

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο νεαρούς που δραπέτευσαν από τα κρατητήρια Αγρινίου

    Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας οδηγήθηκαν οι δυο αστυνομικοί (φύλακας...

    Μπέλα Ράμσεϊ: Μετάνιωσε που συστήθηκε δημόσια ως «non-binary» – «Εύχομαι να μην το είχα κάνει»

    Η Μπέλα Ράμσεϊ μίλησε ανοιχτά για τις σκέψεις και τα συναισθήματά...

    Βρετανός λιντσαρίστηκε από όχλο στον Ισημερινό – Τον έβγαλαν από το αστυνομικό τμήμα και τον έκαψαν ζωντανό

    Ένας άνδρας λιντσαρίστηκε στον Ισημερινό από εξαγριωμένο πλήθος που ζητούσε «δικαιοσύνη»...