Αλβανοί διαδηλωτές συνέχισαν για 5η ημέρα τις διαμαρτυρίες τους για τον θάνατο του 25χρονου Κλόντιαν Ράσα από αστυνομικό.
Μετά την συγκέντρωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με την αστυνομία η οποία απάντησε με ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ενώ αρκετοί νέοι συνελήφθησαν.
Η πορεία των διαδηλωτών ξεκίνησε ειρηνικά από την πλατεία Σκάντερμπεη της πρωτεύουσας των Τιράνων μέχρι το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, με διαδηλωτές να φωνάζουν «Χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς ηρεμία!» και «Δικαιοσύνη για τον Κλόντιαν!»
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας και την απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν σε ημέρες συγκρούσεων με την αστυνομία.
Αργότερα πέταξαν πέτρες στο αστυνομικό τμήμα των Τιράνων, όπου η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού.
Μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις.
Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν σε πέντε ημέρες διαμαρτυριών και σχεδόν 300 κατηγορήθηκαν για διεξαγωγή παράνομης διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και για εμπρησμούς και παραβιάσεις της δημόσιας τάξης. Οι αρχές αναφέρουν ότι 26 αστυνομικοί και τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.
Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Σάντερ Λέσιαϊ δεν κατέστη ικανή να κατευνάσει την όλο και κλιμακούμενη οργή της αλβανικής κοινωνίας για την εν ψυχρώ δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν Ράσια. Ο νεαρός παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Απομακρύνθηκε λίγα μέτρα από το σπίτι του για να αγοράσει τσιγάρα. Η αλβανική αστυνομία, η οποία έχει και στο παρελθόν επικριθεί για υπέρμετρη χρήσης βίας κατά πολιτών, τον πυροβόλησε πισώπλατα. Πέθανε ακαριαία, ενώ κρατούσε τα κλειδιά στο χέρι, στο κατώφλι της εισόδου της πολυκατοικίας του.
O κόσμος που κατακλύζει τους δρόμους δεν διαμαρτύρεται μονάχα για την αστυνομική βία. Η ισότητα, η οικονομική ανασφάλεια, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχουν εμποτίσει με έλλειψη ανοχής και θυμό την πλειονότητα της αλβανικής κοινωνίας. Στη δημόσια σφαίρα έχει επανέλθει η παγιωμένη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις κακές συνθήκες διαβίωσης τους. Ακόμα και σήμερα πολλοί από αυτούς εξαναγκάζονται στην οικονομική μετανάστευση. Η πρόσφατη εκστρατεία εκφοβισμού της κυβέρνησης Ράμα εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ έχει επίσης οξύνει το κλίμα.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσαν τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας να επιδείξουν συγκράτηση εν μέσω των διαδηλώσεων.