Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν παραδίδουν μουσικά όργανα στην πυρά

    Ημερομηνία:

    Το υπουργείο ηθών της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν έριξε στην πυρά μουσικά όργανα και άλλο ηχητικό εξοπλισμό μετά την κατάσχεσή τους το Σάββατο στην επαρχία Χεράτ, καθώς θεωρεί «ανήθικη» τη μουσική.

    Η μουσική «οδηγεί σε ηθική εξαχρείωση και η αναπαραγωγή της εκμαυλίζει τους νέους», δήλωσε ο Αζίζ αρ Ραχμάν αλ Μουτζάχιρ, αξιωματούχος του υπουργείου Προαγωγής της Αρετής και Αποτροπής της Έκλυσης των Ηθών στην επαρχία Χεράτ (δυτικά).

    Αφότου ανακατέλαβε την εξουσία τη 15η Αυγούστου 2021, το καθεστώς των Ταλιμπάν δεν έχει πάψει να επιβάλλει νόμους για την εφαρμογή της εξαιρετικά αυστηρής εκδοχής του ισλάμ που εφαρμόζει το φονταμενταλιστικό κίνημα, ιδίως απαγορεύοντας την αναπαραγωγή μουσικής δημόσια.

    Στην πυρά το Σάββατο παραδόθηκαν μουσικά όργανα που κατά πλειονότητα κατασχέθηκαν σε αίθουσες γάμων στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας, αξίας αρκετών εκατοντάδων δολαρίων. Κιθάρα, αρμόνιο, δυο ακόμη έγχορδα κι ένα ταμπλά –είδος ταμπουριού–, όπως και ηχεία και ενισχυτές, έγιναν.

    Φλίγκος

    Στο στόχαστρο των ρυθμίσεων της de facto κυβέρνησης βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι γυναίκες.

    Δεν επιτρέπεται πλέον να κυκλοφορούν δημόσια παρά μόνο αν έχουν εντελώς καλυμμένο το σώμα και το πρόσωπο.

    Στις έφηβες και στις νέες απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα πάρκα, στα χαμάμ, στους χώρους άθλησης.

    Την Τρίτη, χιλιάδες ινστιτούτα αισθητικής έκλεισαν σε όλη τη χώρα: οι αρχές θεωρούν πως εναντιώνονται στο ισλάμ ή είναι πολύ ακριβά.

    Αφότου ανακατέλαβαν την εξουσία στη χώρα οι Ταλιμπάν, πολλοί αφγανοί καλλιτέχνες, ιδίως μουσικοί, εγκατέλειψαν τη χώρα τους και ζήτησαν άσυλο σε κράτη της Δύσης.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καιρός: Πώς θα κάνουμε Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα – Η πρόγνωση του ECMWF

    Ευχάριστα είναι τα πρώτα στοιχεία για την Μεγάλη Εβδομάδα...

    Δύσκολος Απρίλιος στα ελληνοτουρκικά – Τα ορόσημα

    Νέο σχεδιασμό επί χάρτου για την προσέγγιση στα ελληνοτουρκικά...

    Πώς φτάσαμε στο ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις στις 7 Απριλίου

    Στις 7 Απριλίου του 2022 είχαν υποβληθεί 46 χιλιάδες...

    Διχάζουν την Ευρώπη τα αντίποινα στις ΗΠΑ

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες μετρούν τις επιπτώσεις από τους νέους...