Δύο νέοι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη λήπτες των κερατοειδών της 14χρονης Χριστίνας που έπεσε θύμα τροχαίου στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Δώρα ζωής σε δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη χάρισαν οι γονείς της 14χρονης που έχασε τη μάχη για τη ζωή ύστερα από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, αποφασίζοντας να προσφέρουν τα όργανά της.

    Λήπτες των κερατοειδών της 14χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου, είναι μία 29χρονη κι ένας 28χρονος.

    Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από την ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, διευθυντή της Κλινικής, Νικόλαο Ζιάκα.

    «Η μία μεταμόσχευση στην 29χρονη έγινε χθες, ενώ σήμερα έγινε η μεταμόσχευση στον 28χρονη λήπτη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι οι γονείς της 14χρονης, που αποφάσισαν να δωρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας. Μετά τη συγκεκριμένα δωρεά ξεκίνησε ένα “κύμα” δωρεάς οργάνων, καθώς αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από μία δότρια 58 ετών σε έναν 60χρονο λήπτη, καθώς και από μία 70χρονη δότρια σε έναν 80χρονο λήπτη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να διαρκούσε αυτό το “ρεύμα” δωρεάς οργάνων, αλλά δυστυχώς διαρκεί λίγο», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζιάκας.

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει ο κ. Ζιάκας, «έχουν γίνει 25 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 14χρονης Χριστίνας προέκυψαν έξι μεταμοσχεύσεις μόλις μέσα σε μία εβδομάδα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ για τις πυρκαγιές

    "Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και των συνεπειών...

    Βασίλης Αϊβαλής: Μπράβο στην Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων και τους Πατρινούς αθλητές της

    Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα πόλο...

    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ: Το δημογραφικό πρόβλημα και η 3η του Σεπτέμβρη

    Της Κατερίνας Σολωμού, μέλους Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ Το Σεπτέμβριο...

    Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Ο.Λ.ΠΑ. με τον Μητροπολίτη Πατρών

    Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.) πραγματοποιήθηκε...