Ουκρανία – Είδηση Βόμβα: Συνελήφθη Ρωσίδα – Σχεδίαζε τη “δολοφονία του Ζελένσκι”

    Ημερομηνία:

    Τη σύλληψη μιας γυναίκας από τη Ρωσία, που παρείχε πληροφορίες και προετοίμαζε σύμφωνα με το Κίεβο σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στο Μικολάιβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας.

    Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε Ρωσίδα πληροφοριοδότρια που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο μήνα.

    Η φερόμενη ως πληροφοριοδότρια «προετοίμαζε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Μικολάιβ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας», ανέφερε η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

    Η γυναίκα «μάζευε πληροφορίες» σχετικά με την «τις ώρες, τις τοποθεσίες και τις κατά προσέγγιση διαδρομές» της επίσκεψης του Ζελένσκι στο Μικολάιβ στα τέλη Ιουλίου.

    Με βάση τις πληροφορίες, μια «μαζική» ρωσική αεροπορική επιδρομή θα είχε δολοφονήσει τον Ζελένσκι, ανέφερε η SBU.

    ICECAP

    Σύμφωνα με την SBU, η γυναίκα συνελήφθη τη στιγμή που έδινε πληροφορίες στους Ρώσους, με την υπηρεσία ασφαλείας, όπως γράφει το Politico, να αυξάνει τα μέτρα προστασίας του Ουκρανού προέδρου, μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητάς της.

    Όπως μεταδίδει ο Guardian, μπορεί να αντιμετωπίσει την κατηγορία της μη εξουσιοδοτημένης διάδοσης πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις όπλων και στρατευμάτων. Αν καταδικαστεί, θα μπορούσε να εκτίσει έως και 12 χρόνια φυλάκιση.

    Η πληροφοριοδότρια, η οποία δεν κατονομάζεται, είχε εργαστεί στο παρελθόν ως πωλήτρια σε στρατιωτικό κατάστημα και ζούσε στην πόλη Ochakov, στη νότια Ουκρανία.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει άμεση δημόσια αντίδραση από το Κρεμλίνο.

    news247.gr

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί είναι ντεμοντέ το Facebook; Ο Mark Zuckerberg έχει μια απάντηση

    Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που το...

    Στην αναμονή για τέσσερα χρόνια για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ»

    Αυτοχρηματοδοτούμενα έχουν καταλήξει να είναι τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης...

    Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ υποβολής – Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση φόρου

    Με εντατικούς ρυθμούς υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις οι πολίτες,...

    Η διπλωματία των δασμών και το ελληνικό στοίχημα

    Σε δύσκολη εξίσωση για γερά νεύρα εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις...