Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για δηλώσεις προέδρου Κροατίας: «Ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης»

    Ημερομηνία:

    Για «ευθεία παρέμβαση» στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και για «προσβολή των θεσμών της χώρας μας», κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχετικά με την ποινική μεταχείριση των Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

    Απαντώντας ουσιαστικά στον Κροάτη πρόεδρο που επέκρινε τη συνεχιζόμενη κράτηση των περίπου 100 συμπατριωτών του, χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, για τη δολοφονία του νεαρού Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν πως η ελληνική Δικαιοσύνη έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Αναλυτικά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

    «Οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές, 12.08.2023) δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

    Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συγκινεί η Καλομοίρα: «Αυτός ο μήνας ήταν πολύ δύσκολος για εμένα και την οικογένειά μου»

    Για την απώλεια του πεθερού της και για το πόσο δύσκολα έχει περάσει εκείνη και η οικογένειά της τις...

    Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών συμπλήρωσε ένα χρόνο σχέσης και είναι full in love!

    Η σχέση τους κρατάει εδώ και ένα χρόνο και...

    Χωρίς προαστιακό για 9 ημέρες η Πάτρα – Με λεωφορεία τα δρομολόγια

    Διακόπτονται όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας, από Πέμπτη 3...

    Σάλος με συνοδό κυρίων που εξαπατούσε πελάτες παριστάνοντας την Παπαδιά

    Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις δεκάδες καταγγελίες συμπολιτών μας...