Πάτρα: Νέος διαγωνισμός βγαίνει στον “αέρα” για την Μαρίνα

    Ημερομηνία:

    Νέος διαγωνισμός βγαίνει στον “αέρα” για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στις τρεις από τις έξι ξύλινες εξέδρες της Μαρίνας που έχουν καταστραφεί από το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την παραλιακή ζώνη της Πάτρας τον Νοέμβριο του 2021.

    Ο διαγωνισμός αυτός τις προηγούμενες δύο φορές βγήκε άγονος και έτσι το έργο δεν προχώρησε με τις διαδικασίες να ξεκινούν από την αρχή. 

    Αυτή τη φορά όμως τα στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών ευελπιστούν ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα, έχοντας αλλάξει ορισμένους από τους όρους του διαγωνισμού και έχοντας αυξήσει τον προϋπολογισμό του έργου από τα 700.000 ευρώ στα 780.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών ήρθαν σε επαφή με έμπειρες κατασκευαστικές εταιρείες σε έργα που αφορούν λιμένες και πήραν ορισμένες απόψεις έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προκληθεί το ανάλογο ενδιαφέρον για να προκύψει ανάδοχος.

    Το έργο χρηματοδοτείται μέσα από κονδύλι που έδωσε η κυβέρνηση, ύστερα από σχετικές πιέσεις των βουλευτών και της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση της Μαρίνας. 

    Ωστόσο, το κονδύλι αυτό δεν φτάνει για την αποκατάσταση και των έξι πλωτών εξέδρων, παρά μόνο των τριών, ούτε για τις υπόλοιπες ζημιές που έχουν προκληθεί στον κυματοθραύστη και σε διάφορα ακόμα σημεία της Μαρίνας.

    Το έργο εφόσον ο διαγωνισμός βγάλει ανάδοχο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουμε στην Πάτρα έστω μια υποτυπώδης στην λειτουργία της Μαρίνα.

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δεκάδες παιδιά Ρομά στην Ηλεία με το ίδιο πατρώνυμο – Πώς έγινε η αποκάλυψη

    Παιδιά που ζουν σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης,...

    Δυτική Ελλάδα: Η έκτακτη σύσκεψη για την πανώλη– Στόχος να εκριζωθεί άμεσα

    Έκτακτη σύσκεψη για την πανώλη των μηρυκαστικών πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στην...

    Ινδία: Καταχρεωμένος εργάτης βρίσκει διαμάντι που του άλλαξε τη ζωή

    Ένας υπερχρεωμένος εργάτης στην κεντρική Ινδία δήλωσε ότι η...