ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση τα τελευταία πέντε χρόνια

    Ημερομηνία:

     φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ. Στο επίκεντρο βρίσκονται υποθέσεις του 2017 οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων να έχουν λάβει εντολή να στείλουν φέτος τουλάχιστον 15.000 καταλογισμούς με φόρους «κατ’ εκτίμηση».

    Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα υπολογίσει τον φόρο με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της. Όπως προκύπτει από τις οδηγίες που έχει δώσει η φορολογική διοίκηση θα ελεγχθούν τα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης κλπ.

    GLEARNET

    Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι, παρά την υποχρέωσή τους, δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, με την προϋπόθεση ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η φορολογική διοίκηση προκύπτει φορολογητέα ύλη για τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης και ποσό φόρου προς βεβαίωση για τον φορολογούμενο που υπερβαίνει το ποσό των 30 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί η ώρα αλλάζει πάντα την Κυριακή

    Γιατί η αλλαγή αυτή είναι πάντα Κυριακή; Σύμφωνα με...

    Πάτρα: Η στρατηγική θέση του Λιμανιού και το Υπερταμείο

    Το Υπερταμείο δείχνει να αντιλαμβάνεται κάτι που στην Πάτρα...

    Κατερίνα Σικινιώτη: Εξπέρ στα νομικά η Ελληνίδα Μις Πορτογαλία

    Εκανε την Ελλάδα περήφανη και τη Μύκονο να «γλεντά» μέχρι το πρωί όταν...

    Οι 10 κορυφαίες πόλεις με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου

    Τι κοινό μπορεί να έχουν η Νέα Υόρκη, το...