Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρουμε όταν βάζουμε κρεμμύδι στο φαγητό

    Ημερομηνία:

    Tο κρεμμύδι περιέχει σημαντικές ποσότητες ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη. H ουσία αυτή υπάρχει και σε άλλες τροφές, όπως το τσάι και το μήλο, αλλά όταν προέρχεται από το κρεμμύδι η απορρόφησή του από τον οργανισμό μας είναι διπλάσια από αυτήν του τσαγιού και τριπλάσια από αυτήν του μήλου.Ωστόσο, ανάλογα με το πώς μαγειρεύεται το κρεμμύδι, υπάρχει διαφορά στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει.

    Γενικά, η μαγειρική επεξεργασία του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της κερκετίνης και των άλλων φλαβονοειδών που περιέχει. Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός του.

    1. Tο τηγάνισμα δεν επηρεάζει σημαντικά την περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή.

    2. Tο βράσιμο του κρεμμυδιού οδηγεί σε μερική απώλεια της κερκετίνης σε ποσοστό 30%, αλλά η ποσότητα αυτή μεταφέρεται στο νερό. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων διατηρεί τα επίπεδα των φλαβονοειδών του κρεμμυδιού σχεδόν ανέπαφα και για το λόγο αυτό θεωρείται προτιμότερος σε σχέση με το βρασμό.

    3. Oι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το κρεμμύδι πιο πικρό. Tο ξεφλούδισμα και το κόψιμο του κρεμμυδιού πρέπει να γίνεται λίγο πριν το μαγείρεμα ή το σερβίρισμα, καθώς η γεύση και το άρωμά του μειώνονται με την έκθεσή του στο οξυγόνο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σήμα δυναμικής επανεκκίνησης στέλνει ο Μητσοτάκης – Tο τρίπτυχο των προτεραιοτήτων

    Σήμα δυναμικής επανεκκίνησης της κυβέρνησης στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους υπουργούς...

    Γυναίκα μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών για να οργανωθεί η κηδεία της αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ζωντανή

    Μια αλλόκοτη ιστορία μάς έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νεμπράσκα: Αφού...

    Πώς αποθηκεύουμε το καρπούζι ώστε να διατηρηθεί περισσότερο

    Δαγκώνοντας μία μπουκιά καρπούζι είναι σαν να γευόμαστε μία φέτα του...