Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρουμε όταν βάζουμε κρεμμύδι στο φαγητό

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Tο κρεμμύδι περιέχει σημαντικές ποσότητες ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη. H ουσία αυτή υπάρχει και σε άλλες τροφές, όπως το τσάι και το μήλο, αλλά όταν προέρχεται από το κρεμμύδι η απορρόφησή του από τον οργανισμό μας είναι διπλάσια από αυτήν του τσαγιού και τριπλάσια από αυτήν του μήλου.Ωστόσο, ανάλογα με το πώς μαγειρεύεται το κρεμμύδι, υπάρχει διαφορά στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Γενικά, η μαγειρική επεξεργασία του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της κερκετίνης και των άλλων φλαβονοειδών που περιέχει. Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός του.

    1. Tο τηγάνισμα δεν επηρεάζει σημαντικά την περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    2. Tο βράσιμο του κρεμμυδιού οδηγεί σε μερική απώλεια της κερκετίνης σε ποσοστό 30%, αλλά η ποσότητα αυτή μεταφέρεται στο νερό. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων διατηρεί τα επίπεδα των φλαβονοειδών του κρεμμυδιού σχεδόν ανέπαφα και για το λόγο αυτό θεωρείται προτιμότερος σε σχέση με το βρασμό.

    3. Oι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το κρεμμύδι πιο πικρό. Tο ξεφλούδισμα και το κόψιμο του κρεμμυδιού πρέπει να γίνεται λίγο πριν το μαγείρεμα ή το σερβίρισμα, καθώς η γεύση και το άρωμά του μειώνονται με την έκθεσή του στο οξυγόνο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πρωτοχρονιά: Γιατί η σαμπάνια είναι η ιδανική επιλογή για αλλαγή του χρόνου

    Η αλλαγή του χρόνου είναι μια στιγμή γεμάτη συμβολισμό...

    ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις για την αγόρευση των έξι λεπτών

    Την αντίδραση και των δικηγόρων της Πάτρας έχουν προκαλέσει...

    Προτομή του μακαριστού Κοσμά στο Αγρίνιο

    Στις 4 Ιανουαρίου (Σάββατο) θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της...

    Ψηφιακές όλες οι διαθήκες!

    Σημαντικές αλλαγές θα εφαρμοστούν στις διαθήκες και στις κληρονομιές...
    Best Shop