Αχαΐα: Σε πλήρη επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία – Σε ετοιμότητα μηχανήματα σε ποτάμια και χειμάρρους

    Ημερομηνία:

    Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία σε Περιφέρεια και Δήμο , καθώς το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει να δείχνει …τα δόντια του στην Αχαΐα και τη Δυτ. Ελλάδα.

    Μηχανήματα της Περιφέρειας , αλλά και ιδιωτικά βρίσκονται σε “επικίνδυνα σημεία” , όπου έχουν στο παρελθόν παρουσιαστεί πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία, κυρίως ποτάμια και χειμάρρους, της Αχαΐας.

    Μιλώντας στο tempo24 ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος σημείωσε πως ήδη μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές πλησίον των ποταμών Γλαύκου, Ξυλοκέρας, Χαράδρου κ.α , ώστε εάν χρειάστει να ξεκινήσουν εργασίες διάνοιξης της κοίτης για να απελευθερωθούν ποσότητες νερού και να αποφθευχθούν πλημμύρες.

     

    Προβληματισμός, ωστόσο, υπάρχει για το ενδεχόμενο να καταιγίδες να “φέρουν” υπερβολικά μεγάλες ποσότητες νερού.

    Στο μεταξύ παρεμβάσεις έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Βουραϊκό, μεγανίτη, Κριό , Κερυνίτη , προκειμένου να απομακρυνθούν φερτά υλικά που θα προκαλούσεν προβλήματα.

    Εξάλλου, χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια τον οποίο και ενημέρωσε λεπτομερώς για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο νομό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Πάτρα – Νεκρή γυναίκα σε διαμέρισμα που έπιασε φωτιά – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

    Συναγερμός πρίν από λίγο στην πυροσβεστική υπηρεσία Πάτρας για...

    Δήμος Καλάβρυτων και ΕΣΗΕΑ τιμούν τη μνήμη του δημοσιογράφου και αγωνιστή της Αντίστασης Ηρακλή Πετιμεζά

    Τη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφου και...

    Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

    Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει: Ο Ιατρικός Σύλλογος σε...

    Δράσεις ενημέρωσης του έργου DigiWest σε συνεργασία με το Δίκτυο ΣΕΑΔΕ

    Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τριών ενημερωτικών...