Καλάθι μαθητών: Σταθερές ή μειωμένες τιμές στα σχολικά είδη

    Ημερομηνία:

    Σταθερές ή μειωμένες είναι οι τιμές στα σχολικά είδη, όπως προκύπτει από τους ελέγχους, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

    Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, σημείωσε ότι με τις αποφάσεις για το «καλάθι των μαθητών» και για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα επίπεδα του 2021 για τα σχολικά είδη, οι τιμές είναι σταθερές και σε πολλές περιπτώσεις χαμηλότερες από τις περυσινές.

    Ενδεικτικά ανέφερε ότι εταιρεία με 800 κωδικούς σε σχολικά είδη, έχει φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, σε όλα τα προϊόντα, είτε τις ίδιες είτε μειωμένες τιμές έως 19,4%. Άρα, συμπλήρωσε ο ίδιος, «σε μία βασική δαπάνη, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όχι μόνο δεν υπάρχει πληθωρισμός αλλά το κόστος είναι χαμηλότερο».

    Οι έλεγχοι στην αγορά

    Υπογράμμισε ακόμη, σχετικά με τις τιμές, ότι «αναμφίβολα υπάρχει πίεση, ιδίως στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, γι΄ αυτό και ως κυβέρνηση αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο για να τα στηρίξουμε, ενώ ταυτόχρονα διενεργούμε αυστηρούς ελέγχους στο σύνολο της διατροφικής αλυσίδας ώστε να αποτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας».

    Ο Κ. Σκρέκας ανέφερε ότι έχουν διενεργηθεί στο οκτάμηνο περισσότεροι από 9.340 έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί 1.385 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5.187.000 ευρώ. Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, συνέχισε ο ίδιος, είναι συνεχείς, ενώ προχωράει η περαιτέρω αύξηση του προσωπικού της και η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της.

    «Έχουμε σχεδιάσει την αρχιτεκτονική ελέγχων – κυρώσεων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το ρίσκο να είναι πολύ υψηλό για όποιον σκεφτεί να παρανομήσει και αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά» όπως είπε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα σπίτια του μέλλοντος στον Άρη – Αυτή είναι η κατασκευαστική ιδέα που κάνει σήμερα τη διαφορά

    Ήταν τον Φεβρουάριο του 2021 όταν το ρομποτικό όχημα...

    Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα από υπερχείλιση ποταμού – Κλειστοί δρόμοι από κατολισθήσεις

    Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Λούτσα Φοινικούντας η υπερχείλιση του ποταμού που...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...

    Η Πάτρα και άλλες 6 πόλεις θα έχουν φυσικό αέριο το 2026

    Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, ‘Αρτα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργος, είναι...