Κακοκαιρία Daniel: «Θα μας πνίξει ο Πηνειός το βράδυ» – Ώρες αγωνίας σε Αμπελώνα και Βρυότοπο Λάρισας

    Ημερομηνία:

    Ώρες αγωνίας βιώνουν από το πρωί οι κάτοικοι στον Αμπελώνα της Λάρισας, καθώς τα νερά του Πηνειού ολοένα και πλησιάζουν την κωμόπολη με τους περισσότερους από 6 χιλιάδες κατοίκους.

    Ήδη μεγάλο χιλιομετρικό μέτωπο με καλλιέργειες έχει καλυφθεί από το νερό, η στάθμη του οποίου ανεβαίνει συνεχώς. Από το πρωί έχει σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους του Αμπελώνα και του Βρυότοπου προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

    Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο Θάνος Κουτσούκης πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και κάτοικος του Αμπελώνα, η νύχτα θα είναι μεγάλη καθώς κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τον όγκο του νερού, που θα πλήξει την κωμόπολη.

    «Το φαινόμενο βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη στον Αμπελώνα, όπως και σε όλες τις περιοχές της Λάρισας που είναι κοντά στον Πηνειό. Από εδώ είναι ακόμα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου το νερό, ενώ μαθαίνω πως τώρα βρίσκεται στην Φαλάνη που έχει αρχίσει να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα. Μαθαίνω πως στη Φαλάνη έχει περάσει στο γήπεδο και στο σημείο, όπου βρίσκονται τα σχολεία της. Δεν μιλάμε για μικρές περιοχές στον Αμπελώνα ζουν πάνω από 6χιλ άνθρωποι, ενώ δίπλα στον Βρυότοπο τουλάχιστον 4χιλ. Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που αρνείται να φύγει από την περιοχή κυρίως ηλικιωμένοι και καλό είναι τα παιδιά τους να κοιτάξουν πως θα τους πάρουν από εδώ».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, που από το πρωί βρίσκεται σε περιοδεία παρακολουθώντας το φαινόμενο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον όγκο του νερού που φτάνει στον Πηνειό από την πλημμυρισμένη Καρδίτσα και τα Τρίκαλα: «Το βράδυ δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, η αγωνία είναι μεγάλη. Βάζουμε παντού σακιά με άμμο, όπου μπορούμε πόρτες, παράθυρα τα σφραγίζουμε με μονωτικές ταινίες. Δεν έχουμε πληροφόρηση για το πόσο νερό έρχεται από Καρδίτσα, Τρίκαλα αυτό είναι το θέμα, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Το βράδυ θα είναι γεμάτο αγωνία, όμως ο περισσότερος κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

    Όπως εξηγεί κι ο ίδιος το ανάχωμα του Πηνειού έχει σπάσει πλέον σε δυο σημεία: Ένα από την πλευρά του Αμπελώνα και ένα στο ύψος της Φαλάνης, που βρίσκεται σε άλλο σημείο του ποταμιού.

    Δήμος Λαρισαίων: «Άγνωστο πώς θα εξελιχθούν τα πράματα»

    «Τα νερά που έρχονται από τα Τρίκαλα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα από εδώ και πέρα» λέει ο Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων, σε δήλωσή του σε βίντεο στο Facebook.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέλι και γιαούρτι: Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτη

    Εάν απολαμβάνετε ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι,...

    12 τρόφιμα φουλ σε βιταμίνη D

    Πέρα από τις βιταμίνες σε χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, μπορούμε...

    Η βιταμίνη που διώχνει την κακή διάθεση και δίνει ενέργεια

    Η έλλειψη ενέργειας συχνά οδηγεί σε κακή διάθεση, ενώ...

    Κάμαλα Χάρις: Ζητά από τον Τραμπ να γίνει όλο το ντιμπέιτ με ανοιχτά μικρόφωνα

    Η Κάμαλα Χάρις η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του...
    Best Shop