Κοντά σε χαμηλό 3μηνου το ευρώ

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ευρώ, ενόσω οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την προσεχή Πέμπτη.

    Το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, χάνει 0,37% και αναδιπλώνεται στο 1,0708 δολάριο, υποχωρώντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου.

    Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αδύναμες προοπτικές στην οικονομία και η αύξηση των πιθανοτήτων ύφεσης στη Γερμανία είναι πιθανό να «φρενάρουν» μια νέα παρέμβαση στα επιτόκια.

    Οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες θα συναντηθούν σε λίγες ώρες στην έδρα της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι ισορροπίες είναι εντελώς οριακές και οι πιθανότητες απολύτως μοιρασμένες, καθώς ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα αν η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην 10η συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων ή αν η ΕΚΤ θα κάνει μια «παύση» στην πορεία σύσφιγξης.

    Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενόσω η Κομισιόν ανακοίνωσε τις αναθεωρημένες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα επιβραδυνθεί στο 0,8% το 2023, με τη Γερμανία να εμφανίζει ύφεση 0,4%.

    Την ίδια στιγμή, όμως, ο πληθωρισμός παραμένει υπερδιπλάσιος του μεσοπρόθεσμου στόχου (5,3% τον Αύγουστο), με τις τιμές σε πετρέλαιο και ενέργεια να ανακάμπτουν εκ νέου, αυξάνοντας τις πιέσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΙΓΥΠΤΟΚΑΣΤΡΟ: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας «δείχνει» τον Δήμο

    Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αχαϊκή Πολιτεία» με...

    Δεν είναι καλά η Μαρινέλλα. Δεν μπορούμε να τη δούμε, γιατί…

    Ο γνωστός τραγουδοποιός, Κώστας Χατζής δήλωσε ότι μαθαίνει νέα...

    Μύτικας: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης -Στις 8 Σεπτεμβρίου η τελετή έναρξης

    Η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης Βάθους...

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Σταθερές οι τιμές στα σχολικά είδη

    Οι τιμές στα σχολικά είδη θα παραμείνουν σταθερές σε...