Το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης στην οδό Ερμού χτυπά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Το περασμένο Σάββατο αστυνομικοί της Πάτρας κλήθησαν και πάλι να παρέμβουν για να «συνετίσουν»… μαινόμενους πρώην συζύγους οι οποίοι προκαλούσαν επεισόδιο στο σπίτι της εν διαστάσει ή διαζευγμένης συζύγου. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης καταγράφονται απειλές, ύβρεις αλλά και ξυλοδαρμοί μεταξύ πρώην ζευγαριών. Με την γυναίκα να είναι το θύμα τουλάχιστον στις 9 στις 10 περιπτώσεις. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Αύγουστο έχουν καταγραφεί στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στην οδό Ερμού σχεδόν 200 περιστατικά. Κάποια έχουν καταλήξει σε μηνύσεις, άλλα όχι. Ο αριθμός αυτός είναι από μόνος του αρκετά μεγάλος, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι με βάση τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, ο κάθε μήνας αντιστοιχεί σε περισσότερα από 25 περιστατικά. Και αναφερόμαστε σε αυτά στα οποία υπάρχει παρέμβαση και «δικαστική συνέχεια», και όχι σε αυτά στα οποία έγιναν… συστάσεις, και η άνδρας αποχώρησε, αφού η γυναίκα δεν ήθελε να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά! Τα περιστατικά αυτά αφορούν βία και χειροδικία και όχι απλά επεισόδια και διαπληκτισμούς.
Οι καταγγελίες γίνονται κυρίως από τη γειτονιά ή από πρόσωπα που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού και όχι τόσο από τα θύματα τα οποία πολλές φορές επιλέγουν τον δρόμο της σιωπής απέναντι σε αυτό που βιώνουν. Κάτι που όμως τα τελευταία χρόνια πάει να αλλάξει λόγω της ενημέρωσης και της εκστρατείας που έχει γίνει κατά της βίας των γυναικών και γενικότερα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.