ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: Καλεί τους καθηγητές να μην προχωρήσουν σε τηλε-διαγώνισμα

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

    Φλίγκος

    Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στη χθεσινή τηλε-συζήτηση. Μίλησαν πολλοί συνάδελφοι, κατατέθηκαν προτάσεις, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για όλα τα θέματα που αφορούν την τηλεκπαίδευση, ενώ επιβεβαιώθηκε μέσω τοποθετήσεων η πλήρης αντίθεση των συναδέλφων στο θέμα των τηλεδιαγωνισμάτων και εν μέρει στο θέμα της κατάθεσης βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου.

    Παρά την κοινή διαπίστωση ότι η ΕξΑΕ δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής μαθησιακή διαδικασία, παρά τους/τις  χιλιάδες μαθητές/τριες που έχουν αποκλειστεί από την ΕξΑΕ, παρά τα τεράστια κενά που μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί από το ΥΠΑΙΘ, παρά την ψυχική και παιδαγωγική εξουθένωση των μαθητών/τριων, το ΥΠΑΙΘ, μετά και την απαράδεκτη οδηγία για καταχώριση απουσιών στους/στις μη συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες, εκδίδει μία ακόμη αντιπαιδαγωγική οδηγία, περί «τηλεαξιολόγησης» των μαθητών/τριών, η οποία διατηρεί ως βασική παράμετρο τις γραπτές δοκιμασίες (διαγωνίσματα).

    Είναι φανερό ότι  η ηγεσία του υπουργείου, εκτός από  παιδαγωγική και εκπαιδευτική άγνοια, διακατέχεται και από άγνοια της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Επικαλείται την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά φαίνεται να μη γνωρίζει πως σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών στο Λύκειο,  σε αυτήν προβλέπεται: «Αν για λόγους αντικειμενικούς δεν πραγματοποιηθεί η ωριαία γραπτή δοκιμασία του πρώτου τετραμήνου, στο δεύτερο τετράμηνο διενεργούνται δύο (2) ωριαίες γραπτές δοκιμασίες» (παρ. 1  του αρθ.103, ν.4610/2019) και επιπλέον προβλέπεται η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία με αιτιολογημένη σημείωση του/της διδάσκοντα/ουσας (παρ.4 και 7 του αρθ. 103, ν.4610/2019).

    Το ίδιο και για την αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου, όπου στο  άρθρο 12 του Π.δ 126 ορίζεται ότι: «Αν σε ένα μάθημα για κάποιο λόγο λείπει ο βαθμός του ενός από τα δύο τετράμηνα, ως βαθμός επίδοσης για αυτό το τετράμηνο θεωρείται ο βαθμός του άλλου τετραμήνου».

    ICECAP

    Αντιθέτως, σε καμία διάταξη της κείμενης νομοθεσίας δεν προβλέπεται «τηλεαξιολόγηση» των μαθητών.

    Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας ζητά:

    Ανοικτά σχολεία με το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, με όλα τα μέτρα ασφάλειας.
    Διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού καθαριότητας.
    Μη προσμέτρηση των απουσιών της τηλε-εκπαίδευσης στο χαρακτηρισμό φοίτησης.
    Άμεση μείωση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης για όλες τις τάξεις και επανάληψη της εξ αποστάσεως διδαχθείσας ύλης, μόλις ανοίξουν τα σχολεία
    Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

    Επιπλέον καλούμε τα μέλη μας να μην προχωρήσουν σε κανένα τηλε-διαγώνισμα και σε καμία μορφή τηλε-αξιολόγησης, σεβόμενοι την αξιοπρέπειά μας, τους μαθητές μας, την ίδια τη διαδικασία της μάθησης και το δημόσιο σχολείο.

    Τέλος καλούμε την ΟΛΜΕ να προγραμματίσει Γ.Σ. προέδρων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: Ναυαγοσώστες τα κάνατε…μούσκεμα

    Ανακοίνωση της παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο...

    «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας: Κλινική εξέταση μαστού για 26 γυναίκες και 8 άνδρες

    Ο Σύλλογος Γυναικων με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑΖΩΗΣ» Ν....

    Ιωάννα Τούνη: Η έκπληξη του Δημήτρη Αλεξάνδρου και του Πάρη για τη Γιορτή της Μητέρας

    Η Ιωάννα Τούνη δεν σταματά να εκφράζει την αγάπη της στον...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 12/5/2025

    16:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP Masters 1000 Ρώμη 19:00...