Πάτρα: Καλπάζουν πάλι οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο – Νέες ανατιμήσεις βλέπουν οι πρατηριούχοι

    Ημερομηνία:

    Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν πάλι τα 90 δολάρια ανά βαρέλι και οι τιμές στις αντλίες καυσίμων της Ελλάδας παίρνουν πάλι φωτιά μετά από ένα καλοκαίρι σταθερότητας σε υψηλά.

    Στην αγορά της Πάτρας όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, ένα νέο ράλι τιμών που προκαλεί ανησυχία στους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα έχει φτάσει στα 2,012 ευρώ/λίτρο (στοιχεία 13/9). Οπως αναφέρει το δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων, το diesel κίνησης σκαρφάλωσε στα 1,806 ευρώ/λίτρο, το υγραέριο στα 0,879, ενώ η αμόλυβδη 100 «πετάει» ήδη στα 2,192 ευρώ/λίτρο.

    Φλίγκος

    Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης 95 πωλείτο προς 2,017/λίτρο, η τιμή της αμόλυβδης 100 είχε φτάσει στα 2,211 ευρώ/λίτρο, στο diesel κίνησης ήταν στα 1,819 ευρώ/λίτρο και στο υγραέριο στα 0,918 ευρώ.

    Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Πάτρα Αλέξης Παπαγιαννόπουλος μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί πάλι στην αγορά ως ανησυχητικό. Οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν που οφείλεται αυτό το νέο ράλι τιμών, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να διαχειριστούν τις διαμαρτυρίες των πελατών τους. Οπως είπε στην «Π», σε κάθε παραλαβή φορτίου, βλέπει ανατιμήσεις της τάξης των 2-3 λεπτών ανά λίτρο. «Βρισκόμαστε ήδη σε μια νέα φάση ανατιμήσεων στα καύσιμα», τόνισε ο Αλέξης Παπαγιαννόπόυλος.

    Να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο Brent διαπραγματεύεται στο Λονδίνο πάνω από 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών, καθώς η περιορισμένη προσφορά και η σταθερά υψηλή ζήτηση, μεταφράζονται σε ακριβότερες τιμές.

    Από τα τέλη του Ιουνίου, οι τιμές έχουν σκαρφαλώσει κατά σχεδόν 25%, ενόσω η παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ ταυτόχρονα Σαουδική Αραβία και Ρωσία -δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως- έσπευσαν να μειώσουν την παραγωγή με απώτερο στόχο την τεχνητή αύξηση των τιμών.

    Σαν να μην έλλειπαν όλα αυτά, η σταθερά ανοδική πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ, δημιουργεί μια ακόμα επιβάρυνση στις τσέπες των καταναλωτών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Μπίζνες» με τα οστά του αγίου Λαζάρου και κομμάτια Τίμιου Ξύλου

    Σκιές «ιερόσυλων» που ανήκουν στο ξακουστό μοναστήρι της Μονής Τζαγκαρόλων στα Χανιά αναζητούν αστυνομικοί...

    Μαρία Καβογιάννη: Αυτό είναι το υπέροχο πέτρινο σπίτι της στο Πήλιο

    Η Μαρία Καβογιάννη είναι Χιώτισσα και επισκέπτεται το νησί όταν της...

    ΠΑΤΡΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Αυτή είναι η τελική καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές

    Οι φωτιές της Πάτρας σε αριθμούς Η ενημέρωση που πραγματοποίησε...

    Βρέθηκε βρέφος 30 ημερών σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην Ακρόπολη

    Ένα βρέφος 30 ημερών εντόπισε, γύρω στις 20:45 της Τετάρτης (3/9),...