Meteo – Κακοκαιρία Daniel: Η εξέλιξη των πλημμυρών από δορυφορικές απεικονίσεις στη λίμνη Κάρλα

    Ημερομηνία:

    Αποκαλυπτικές είναι οι δορυφορικές απεικονίσεις που μεταφέρει το Meteo από την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στη Λίμνη Κάρλα, όπως καταγράφηκαν από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.

    Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία.

    Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 06.09.2023 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 08.09.2023, ενώ το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16.09.2023 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον αναγεννήθηκε η λίμνη Κάρλα φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της το 1962. Σημειώνοντας, πως η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31.08.2023 και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης – Κατηγορείται για εκβιασμό της Ζέττας Μακρή

    Μετά τις καταγγελίες η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου Δημήτρη...

    Ο ακμαιότατος Γιάτσεκ Γκμοχ επέστρεψε στο… Ελλάντα και στο αγαπημένο του ζαχαροπλαστείο – Δείτε βίντεο

    Ήρθε στην Ελλάδα το μακρινό 1979 και κατάφερε να εξελιχθεί σε...

    Η Δήμητρα Παπαδοπούλου ποζάρει με μαγιό στα 63 της

    Η καταξιωμένη σεναριογράφος και ηθοποιός κάνει διακοπές και πόσταρε...