Η Λευκάδα πιο κοντά στους Πατρινούς – Εντυπωσιακό video

    Ημερομηνία:

    Η Αμβρακία Οδός, ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα της Δυτικής Ελλάδας, προετοιμάζεται να ολοκληρωθεί, καθώς το τελευταίο τμήμα της αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

    Το τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα, με ιδιαίτερες τεχνικές προκλήσεις λόγω της ορεινής φύσης του, προσφέρει σημαντικές οδικές βελτιώσεις για την περιοχή, αφού η ολοκλήρωση της οδού θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στη Δυτική Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, προσφέροντας έτσι σημαντικές εξοικονομήσεις χρόνου και καυσίμων για τους οδηγούς. Κατά μία ώρα γρηγορότερα θα φθάνουν και οι Πατρινοί στη Λευκάδα.

    Επιπλέον, η νέα οδός θα συνδέει απευθείας την Ακτίου με την Ιόνια Οδό, ενισχύοντας τη συνολική οδική υποδομή της περιοχής.

    Με προϋπολογισμό 160,5 εκατ. ευρώ, η Αμβρακία Οδός θα διαθέτει 4 λωρίδες κυκλοφορίας και θα παρακάμπτει τις πόλεις της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία. Η πρόσφατη παράδοση της Παράκαμψης της Αμφιλοχίας ήδη έχει ανακουφίσει την πόλη από το βάρος της κυκλοφορίας, αποδεικνύοντας την αξία του έργου.

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επίτιμη Δημότης Ναυπακτίας η Δρ. Ολυμπία Βικάτου – ΦΩΤΟ

    Β.Γκίζας: «Για όλα όσα έχετε και έχουμε από κοινού...

    Πτήσεις: Αλλαγές από σήμερα στις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τι ισχύει για χειραποσκευές και υγρά

    Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε...

    Τα Κάστρα Ρίου και Αντιρρίου, τα μικρά “Δαρδανέλια” της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ από drone

    Στις προεξοχές των στενών του Πατραϊκού κόλπου, βρίσκονται αντικριστά...
    Best Shop