Πέντε «επώνυμα» λουκέτα σε καφέ – εστιατόρια της Πάτρας! Πως κατέληξαν στο κλείσιμο! “Ερχονται και άλλα” λέει ο ΣΚΕΑΝΑ

    Ημερομηνία:

    Τα «λουκέτα» ακόμη και σε «επώνυμα» καταστήματα εστίασης, πολλαπλασιάζονται. Και ενώ κάποιος θα περίμενε πως θα έκλειναν την διετία της πανδημίας και των lock down, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να «κατεβάζουν ρολά» πολύ αργότερα. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες είχαν κλείσει στην Πάτρα το Max Perry στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου (προ καιρού είχε κλείσει και το κατάστημα της Ρήγα Φεραίου), το Pedonale επί του πεζοδρόμου Ρήγα Φεραίου και το «Ελληνικόν» πολύ μεγάλο «καφέ» στα Υψηλά Αλώνια και το Aguarella στον πεζόδρομο Γεροκωστοπούλου και Ηφαίστου. Χθες δημοσιοποιήθηκε και το «λουκέτο» στο εμβληματικό Due Pianni της οδού Αγίου Νικολάου. Ο χώρος τα τελευταία χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνάντησης για πολλούς Πατρινούς αλλά και επισκέπτες της πόλης καθώς το σημείο είναι κεντρικό.

    Φλίγκος

    Πληροφορίες αναφέρουν πως  η ιδιοκτησία του χώρου (αδελφοί Καρπή) θα το αξιοποιήσει και πάλι στον τομέα της εστίασης αλλά ως αμιγώς εξειδικευμένο εστιατόριο φυσικά με νέο όνομα και υπό νέα διεύθυνση, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Το Aquarella λειτουργούσε ως εστιατόριο – μπαρ, με εξαιρετική κουζίνα και ήταν στέκι νεολαίας για πολλά χρόνια επί της Ηφαίστου. Προφανώς τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ιδιοκτησία ήταν πολλά.

    ICECAP

    Ένα από τα αγαπημένα καφέ με μεγάλη ιστορία, που όλα αυτά τα χρόνια είχε αποκτήσει τους δικούς του φίλους, σταμάτησε την λειτουργία του από την νέα χειμερινή σεζόν στα Ψηλαλώνια. Το «Ελληνικόν»  στη γωνία της Παναχαϊκού, στην είσοδο του κάτω μέρους της πλατείας, πλέον «ενοικιάζεται»!  Το κατάστημα είναι «φιλέτο», αρκετών τετραγωνικών μέτρων και σίγουρα θα προσελκύσει κάποιον επενδυτή! Και το Pedonale επί της Ρήγα Φεραίου, ήταν ένα μικρό καφέ, αλλά εντυπωσιακό στην διακόσμηση που προσέλκυε αρκετούς θαμώνες.

     

    Τι συμβαίνει όμως και κλείνουν τέτοια καταστήματα; Η «Π» απευθύνθηκε στον συνδικαλιστή του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργο Κούλη. Όπως μας εξήγησε, οι βασικοί λόγοι που ένα κατάστημα εστίασης, ακόμη και «επώνυμο» οδηγείται στο «λουκέτο» είναι τρεις: 1. Ακριβές πρώτες ύλες οι τιμές των οποίων «εκτινάχτηκαν» τα τελευταία χρόνια από 70 έως και 130%. 2. Ακριβή ενέργεια – κόστος συντήρησης καταστήματος. 3. Μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.

     

    Σύμφωνα με τον κ. Κούλη, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος. «Εύχομαι πραγματικά να μην δούμε και άλλα καταστήματα εστίασης να κατεβάζουν ρολά, αν και φοβάμαι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο. Με μαθηματική ακρίβεια και με βάση τους αριθμούς, ένας ιδιοκτήτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει «χειμωνιάτικο Γολγοθά». Μακάρι να τα καταφέρει. Γιατί εκτός των άλλων θα έχουμε και χαμένες θέσεις εργασίας» κατέληξε ο κ. Κούλης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ερχόμενη τουριστική σεζόν σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία

    Σε στασιμότητα βρίσκονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Δυτικής...

    Γιατί η μοναξιά στην Ελλάδα χτυπάει “κόκκινο” – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

    Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους ηλικιωμένους αποκάλυψε ότι η Ελλάδα και η...

    ΑΧΑΪΑ: Με κάμερες και drones στη μάχη για τις φωτιές – Τα σχέδια Δήμου – Περιφέρειας

    Την 1η Μαΐου ξεκίνησε κι επίσημα η αντιπυρική περίοδος,...

    Χάκαρε την πεθερά της και έστειλε τις ερωτικές της συνομιλίες με άλλους άνδρες στον πρώην σύζυγό της

    Μια 27χρονη γυναίκα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη,...